Közel volt a bravúrhoz a svájci csapat a női kézilabda-Eb-n

JEZIC, Katarina
Ljubljana, 2022. november 8. A svájci Lisa Frey (b) és Tabea Schmid (j), valamint a horvát Paula Posavec (b2) és Katarina Jezic a női kézilabda Európa-bajnokság Horvátország – Svájc mérkőzésén a ljubljanai Stozice Arénában 2022. november 8-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Svájc meglepetésre 26-26-os döntetlent játszott Horvátországgal a női kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének harmadik, utolsó fordulójában, kedden Ljubljanában.

A remekül játszó svájciak, akiket a mieink a nyitó fordulóban 33-28-ra legyőztek, némileg csalódottak lehetnek, mert az 59. perc elején még két góllal vezettek, és győzelmük esetén még a továbbjutásra is maradt volna esélyük. A svájci csapatban Mia Emmenegger hét gólt lőtt, ezzel ő lett a mezőny legeredményesebbje, az előző kontinenstornán bronzérmes horvátoknál Tena Japundza hatszor, Katarina Pavlovic ötször talált be.

A celjei csoportban a társházigazda Szlovénia 27-24-re nyert Szerbia ellen, ezzel eldőlt, hogy a magyar válogatott a ljubljanai középdöntőben Dániával, Svédországgal és Szlovéniával találkozik.

Eredmények, csoportkör, 3. (utolsó) forduló:
A csoport (Ljubljana):
Horvátország-Svájc 26-26 (14-12)
később:
Magyarország-Norvégia 20.30
B csoport (Celje):
Szlovénia-Szerbia 27-24 (13-15)