Kiderült, hogy mik a jelei annak, ha egy nő pszichopata

Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hozták egy új tanulmány eredményeit, ami felfedte az árulkodó jeleket, amelyek arra utalnak, hogy egy nő mikor lehet pszichopata. Legtöbben nem is ismerik a nemspecifikus jeleket sem - hogy mi különbözteti meg a női pszichopatákat a férfi társaiktól.
Vágólapra másolva!

Az Új-Mexikói Egyetem pszichológia tanszékének kutatói algoritmusok segítségével elemezték a rendőrség által kihallgatott nők felvételeit, és néhány figyelmeztető jelet vettek észre.

A férfi pszichopatákhoz hasonlóan a nők is sokszor mozdulatlanul tartják a fejüket.

A kutatók szerint ezt a taktikát azért alkalmazzák, hogy elrejtsék azokat a lehetséges nyomokat, amelyeket a testbeszédük elárulhat a viselkedésükről.

A nonverbális viselkedés a kommunikáció egy fontos, de kevéssé vizsgált formáját képviseli - ennek vizsgálata javíthatja a pszichopatológia bizonyos formáinak, köztük a pszichopátiák felismerését. Úgy véljük, hogy eredményeink alapján egyértelműen egyedi mintázatot mutatnak a pszichopaták az interjúadások során. A fej kötöttebb pozícióját figyeltük meg

– fogalmaznak a szakemberek.

A pszichopaták gyakran mutatnak olyan tulajdonságokat, mint az antiszociális viselkedés, valamint a bűntudat vagy az empátia hiánya - írja a The New York Post.

Az új-mexikói csapat által végzett kutatásban a jelölteket egy ellenőrző lista segítségével értékelték, amit eredetileg az 1970-es években Robert D. Hare pszichológus fejlesztett ki. Ez a 20 tételből álló ellenőrző lista (Hare Psychopathy Checklist) 1 és 40 pont között pontozza az embereket. Aki 30-nál magasabb pontszámot ér el, az pszichopatának számít – írja a LadBible

A kutatók azt találták, hogy a nők körében, akiknél kisebb volt a fej mozgatása, magasabb volt a pszichopátia-pontszámuk.

A jelenlegi állás szerint a férfi pszichopaták száma hat az egyhez viszonyítva meghaladja a nőkét. Viszont Dr. Clive Boddy, az Anglia Ruskin Egyetem munkatársa szerint valójában ez az arány inkább 1,2 az egyhez, tehát a női pszichopaták ötször többen lehetnek az eredetileg becsültnél - írja a Bors.