Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott elleni tízgólos Eb-győzelemhez számos védéssel, köztük jónéhány bravúrral járult hozzá a norvég válogatott kapusa, a Győri Audi ETO csapatában védő, Silje Solberg.

Az első félidő szoros eredménye után a második harminc percben alaposan elhúzott a norvég csapat. Mintha a félidőben valami történt volna.

"Az első félidőben számos apró hibát elkövettünk, talán nem koncentráltunk eléggé, miközben a magyar csapat remekül játszott. Mert a magyar egy nagyon jó csapat, egyáltalán nem számítottunk rá, hogy tíz góllal nyerhetünk. A második félidőben jobban koncentráltunk, és gólról gólra haladva növeltük az előnyünket. Tartottuk magunkat a taktikához, végig higgadtak tudtunk maradni, támadásban pedig tudtunk gyorsítani.

- dicsérte a csapattársakat Solberg szerényen elhallgatva saját érdemeit. Pedig 43 lövésből 21 védése volt, ami közel 49 százalékos hatékonyság.

Silje Solberg 21 védés után örülhetett ugyanígy Forrás: MKSZ/Aniko Kovacs/Kovacs Aniko

"Persze az is fontos volt, de nagyon sokat segített benne a védelmünk. Az első félidőben voltak gondjaim a szélről, úgyhogy a szünetben megbeszültük, hogy inkább középre szorítjuk a játékot. Ez sikerült is, miközben már a szélről is tudtam védeni. Nagyon jól működött a kommunikáció is köztünk" - válaszolta az Origónak.

Solberg, lévén az ETO kapusa nagyon jól ismeri a magyar játékosoka, és elmondása szerint ez sokat segített.

- mondta határozottan arra a felvetésre, hogy lebecsülték volna a meccs elején a magyar csapatot.

"Tudtuk, hogy sok új, fiatal játékosuk van, ugyanakkor nagyon jó játékosok, én a magam részéről sokkal többet vártam tőlük a horvátok és a svájciak ellen.

A norvég kapus szerint bár három nagyon jó csapat (a dán, a svéd és a házigazda szlovén) érkezik a celjei csoportból, a magyaroknak nagyon is van esélyük ellenük pontot, pontokat szerezni.