Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott ugyan tíz góllal, 32-22-re kikapott a címvédő Norvégiától az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, így aztán Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány, ha nem is lehetett maradéktalanul elégedett, azért talált pozitívumot a mérkőzésben.

Kiküldött munkatársunk helyszíni tudósítása Ljubljanából.

A kapitány elmondta, hogy a meccs napján már csak egy átmozgató edzéssel készültek, és kézilabdáról szinte nem is beszéltek, hiszen a hétfői videozás során minden fontos dolgon átrágták magukat.

"Amíg bírtuk oxigénnel, addig sikerült is megvalósítani, amit elterveztünk és megbeszéltünk" - mondta a kapitány, aki szerint a korábbiaknál felszabadultabb játékhoz hozzájárulhatott, hogy ezúttal a norvég csapat volt az esélyes.

Az első félidő jó játéka ellenére is tízgólos vereség lett a vége, de szövetségi kapitány ennek ellenére is, legalább részben elégedett volt a csapatával.

"Az első félidőben nagyon jól játszottunk, ez szerintem tény. A második félidőben elfáradtunk, és az nem csak pusztán fizikai fáradtság volt, hanem a hihetetlen mértékű koncentráció is vitte az erőt. Ha a játékosok hozzá lennének szokva az ilyen meccsekhez, akkor sokkal tovább bírnák ugyanezt a tempót. De, ha így tudunk játszani, akkor arra kell építeni, hogy egyre hosszabb ideig, 40, aztán 45 percig tudjuk tartani az első félidőben látott tempót. Mert nem tudom, hogy a lelátóról hogy látszott, de óriási tempót diktált a norvég válogatott, és pont akkor kezdték lőni a könnyű gólokat, amikor mi kezdtünk elfáradni. Kellett volna még küzdeni négy-öt passzig, de már nem ment, Reistad meg két passz után a kapunk előtt volt. Ez döntött."

A kapitány elárulta, hogy a tokiói ollimpián játszott a két válogatott egymás elleni meccsét is megnézték, és, amíg bírták erővel, addig meg tudták fékezni a végül 9 gólig jutó beállót Ingstadod.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány (középen) szerint látszott, hogy milyen irányban kellene haladniuk Forrás: MKSZ/Kovacs Aniko

"A többség azért nagyon ritkán találkozik ilyen sebességgel a pályán" - vonta le a tanulságot a kapitány.

Arra a kérdésre, hogy támadásban léptünk-e előre, Golovin egy nagy sóhaj után mondott igent.

"Nehéz erre mit mondani, mert most is nagyon sok helyzetet hagytunk ki. Ugyan tudtunk csinálni váratlan dolgokat is, de közben meg voltak olyan elemeke, amik eddig működtek, most meg nem. De így kell játszani" - szögezte le a kapitány.

Arra a felvetésünkre, hogy pontot ugyan nem viszünk a középdöntőbe, de önbizalmat meríthetünk ebből a meccsből, így válaszolt Golvin:

"Korábban kellett volna, három-négy-öt nappal ezelőtt is szükségünk lett volna ugyanerr az önbizalomra, mert, ha akkor ugyanígy játszunk, akkor most pontot is vinnénk. De nem foglalkozunk már ezzel, mindent meg fogunk tenni a középdöntőben is, miközben jól tudjuk, hogy milyen nehéz ellenfelek (Dánia, Svédország és a házigazda Szlovénia - a szerk.) várnak ránk. Így kell játszani, és akkor biztos, hogy előre tudunk lépni."