Vágólapra másolva!
A magyar férfi röplabda-válogatott a papírformának megfelelő, sima háromjátszmás győzelmet aratott a vendég georgiai csapat felett Budapesten, az Európa-bajnoki selejtezősorozat ötödik fordulójában.

A magyar együttes a spanyolok elleni bravúros pontszerzéssel kezdte, majd a georgiaiak sima legyőzésével folytatta a sorozatot, mielőtt múlt héten kétszer is kikapott a szlovákoktól.

Koch ezúttal is változtatott legutóbbi kezdőhatosán, amelybe bekerült a múlt szombaton csereként jól teljesítő Pesti Marcell, Gergye Roland, Tomanóczy Bálint és Keen Cameron is, illetve a sorozatban először liberóposzton Bán Viktor kapott lehetőséget.

A 2001 óta első Eb-szereplésükre vágyó, Tbilisziben simán, 3-0-ra nyerő magyarok már a mérkőzés elején igyekeztek érvényesíteni erőfölényüket és az első nyolc labdamenetből hatot megnyertek.

Gergyét a kazincbarcikai Blázsovics Péter váltotta, a házigazda pedig a játék minden elemében ellenfele fölé nőve folyamatosan növelte előnyét. Elsősorban a blokkolási hatékonyságban volt nagy különbség a magyarok javára, akik könnyedén nyerték meg a nyitófelvonást.

A magyar röplabda-válogatott megint legyőzte Grúziát Forrás: MTI/Kovács Anikó

A második szett első harmadában a vendégek a korábbinál jobban tartották magukat, de pár hibájuk és Tomanóczy jó nyitósorozata után 12-5-re elhúztak a magyarok. A folytatásban sem változott a játék képe, a hazaiak előnyüket fokozatosan növelve újabb fölényes részsikert arattak.

A harmadik játszmára is maradt a korábban látott forgatókönyv: a jobban nyitó, pontosabban támadó és hatékonyabban blokkoló házigazda végig irányítása alatt tartotta az összecsapást. A magyaroknál többen is jó teljesítményt nyújtottak, ez pedig bőven elégnek bizonyult az Tbilisziben aratotthoz hasonló könnyed győzelemhez.

A 79 perces mérkőzés legeredményesebb játékosai az egyaránt tízpontos Pesti és Blázsovics voltak, de Tomanóczy és Horváth is kilenc pontig jutott.

Koch Róbert szövetségi kapitány két győzelemmel és három vereséggel, hét ponttal álló válogatottja vasárnap a spanyolok elleni idegenbeli mérkőzéssel zárja a selejtezősorozatot, amelyből a csoportelsők mellett a négy legjobb második jut ki a jövő őszi olasz, bolgár, északmacedón és izraeli közös rendezésű kontinenstornára. Erre a magyarok csapatnak már csak matematikai esélye van.

Európa-bajnoki selejtező, F csoport, 5. forduló:
Magyarország-Georgia 3-0 (14, 13, 11)
a legeredményesebb játékosok: Pesti, Blázsovics 10-10 , illetve Tskomaria 8