Másodszor is visszavonult a férfi kézilabda-válogatott korábbi sztárja

Iváncsik Tamás, kézilabda
Hungary's Tamas Ivancsik reacts after scoring during their 22nd men's Handball World Championships match Hungary vs Germany at the "Kinnarps Arena" sports hall on January 24, 2011 in Jonkoping. AFP PHOTO / FRANCK FIFE / AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
Másodszor is bejelentette visszavonulását a magyar férfi kézilabda-válogatott korábbi játékosa, Iváncsik Tamás, aki ezúttal már nem fogja megváltoztatni a döntését.

A 39 éves, 117-szeres korábbi válogatott játékos szombaton játszotta utolsó mérkőzését, amikor a Tatai AC csapatával 24-22-re legyőzték a Ceglédet. A találkozó után a játékos a Facebook-oldalán jelentette be, hogy ez volt az utolsó mérkőzése.

Iváncsik Tamás 2017-ben egyszer már bejelentette, felhagy a profi sporttal, de Győrben mégis folytatta a kézilabdát, sőt, 2019-ben a Tatai AC-be igazolt, amelyben további három évig játszott, emlékeztet a Nemzeti Sport Online cikke.

Iváncsik Tamás igazi kézilabdás családban nőtt fel. Édesapja, a világválogatott, vb-ezüstérmes, Iváncsik Mihály - a vele készült tavaly őszi interjúnkat itt olvashatják - mellett két testvére, Gergő és Ádám is élvonalbeli játékos volt, előbbi nem kevesebb, mint 270 alkalommal szerepelt a válogatottban.

A győri nevelésű Iváncsik Tamás Tatabányán, Dunaújvárosban, Balatonfüreden, a romániai (nagybányai) Minaur Baia Marében és a norvég Elverumban is játszott. Legemlékezetesebb időszakát Veszprémben töltötte, ahol hétszer volt a bajnokcsapat tagja. A szélső 2008-ban EHF Kupát nyert a Veszprémmel, és abban az évben ő lett az év férfi játékosa, valamint Junior Príma-díjat is kapott.