Vágólapra másolva!
Hat év után ismét a Ferencváros nyerte a női kézilabda NB I-et, miután idénybeli utolsó mérkőzésén 35-21-re kiütötte az MTK Budapest csapatát. A találkozó után Elek Gábor, a Fradi edzője az M4Sport kamerája előtt azt mondta, a siker kulcsa az volt, hogy a csapata jól alkalmazkodott a körülményekhez, míg a magyar válogatott Bíró Blanka bízott benne, hogy a Fradi visszakapja, amit a sors 2018-ban elvett tőle.

„Jó volt a tavasz, olimpiai kvótaszerzés, bajnoki cím, ezzel legközelebb is kiegyeznek. Sokára fogok megnyugodni, de most nagy kő esett le a szívemről.

– mondta a Ferencváros edzője, a második bajnoki címét nyerő Elek Gábor az édesapjáról elnevezett Arénában.

Elek Gábor pályafutása második bajnoki címét nyerte Forrás: MTI/Illyés Tibor

„Nagyon lassan telt az idő. Borzasztóan büszke vagyok a csapatra, arra meg különösebben, hogy ennyi néző előtt nyerhettünk, úgyhogy köszönjük mindenkinek, aki beoltatta magát. Nagyon sok lemondással és áldozattal járt ez a siker. Örülök, hogy szerencsénk volt, és annak is, hogy tudtunk ezzel élni. Nagyon hullámzó volt ez az év a vírus miatt, sok ember elvesztette a szeretteit, de szerencsére a szezon vége szép lett" – mondta Szucsánszki Zita, aki pályafutása harmadik bajnoki címét nyerte.

„Nagyon nehéz lesz a búcsú, már tegnap este is ezen gondolkodtam. Folyamatosan küzdök a könnyeimmel, de örülök, hogy bajnoki címmel tudok távozni. Itt nőttem fel, rengeteg mindent tanultam. Nagyon lelkis vagyok, ezért tudom, hogy minden és mindenki hiányozni fog" – mondta Schatlz Nadine, aki a következő szezont már a Győri Audi ETO KC csapatában kezdi meg.

„A Győr elleni meccs óta erre várunk. Tudtuk, hogy nehéz lesz, de a szurkolókkal együtt megcsináltuk.

– mondta Bíró Blanka, a Fradi kapusa.

Bíró Blanka óriási védésekkel járult hozzá a Fradi bajnoki címéhez Forrás: MTI/Illyés Tibor

2018-ban egy őrült idény végén az utolsó fordulóban dőlt el a bajnoki cím sorsa a Ferencváros és a Győri Audi ETO KC között méghozzá úgy, hogy a jobb gólkülönbséggel rendelkező győri csapat örülhetett a záró forduló végén.

„Nagyon boldog vagyok. Elképesztő volt a hangulat a mérkőzés alatt, rengeteget kaptunk. Komolyan vettük a meccset, a bajnoki címért mentünk, ezért rendkívül motiváltak voltunk. Nem találom a szavakat" – mondta elcsukló hangon a Fradi játékosa, Klujber Katrin.

A Ferencváros - amely 25 győzelemmel és egy vereséggel zárta az idényt - 13. alkalommal lett bajnok, 2007-es sikere után mindössze másodszor.