Vágólapra másolva!
Lezárultak az utolsó tárgyalások is, kialakult a Győri Audi ETO KC végleges kerete a következő szezonra – olvasható a győriek közleményében. A legfontosabb változás, hogy újra Ambros Martín lesz a csapat vezetőedzője.

„A 2020-21-es játékoskeret tagjai közül elsőként Görbicz Anita csapatkapitány jövője kapcsán szeretnénk kiemelni, hogy Anita játékoskarrierjéről és jövőbeli szerepéről a klubban hamarosan közös nyilatkozatot jelentetünk meg" – írják a győriek.

A Győri Audi ETO KC másik meghatározó játékosával, Eduarda Amorimmal kapcsolatosan a megjelent hírekre Dr. Bartha Csaba elnök reagált.

„Eduarda Amorim a Győri Audi ETO KC ikonikus játékosa, több mint 12 éve erősíti csapatunkat. Klubszinten mindent, ami lehetséges volt, többször is megnyert a csapattal. A szezon kezdetén mindenki úgy számolt, hogy az idei szezon végén befejezi játékoskarrierjét. A következő évadra az ő visszavonulásának tudatában állítottuk össze a klub jövő évi játékoskeretét, hiszen azon túlmenően, hogy az egyik legmeghatározóbb játékosunk, meg kellett találni támadásban és védekezésben is a pótlását. Január végén, miután az átigazolási kérdéseket a klubban már lezártuk, Eduarda úgy tájékoztatott, hogy az előzetesen kinyilvánított visszavonulását átgondolta, és mégsem fejezi be pályafutását 2021 nyarán, de nem Győrben tervezi folytatni karrierjét. Döntését sajnálattal vesszük tudomásul, a Győri Audi ETO KC köszöni az elmúlt 12 évet Eduarda Amorimnak, és sok sikert kívánunk neki nyártól új állomáshelyén. Természetesen nem kérdés, hogy idén közösen küzdünk tovább a közös célok eléréséért" – nyilatkozta a klubvezető.

Eduarda Amorim távozik Győrből Forrás: EHF CL, Facebool

„Az eredeti tervem az volt, hogy abbahagyom a játékot, de jött ez az új lehetőség, és úgy döntöttem, hogy igent mondok rá. Természetesen, ez nem volt egy könnyű döntés, de úgy gondolom, hogy egy új kihívás jót fog tenni nekem. Szeretném megnézni, hogy milyen egy új környezetben és új impulzusokkal dolgozni együtt. Én sem leszek már fiatalabb, és ez az utolsó lehetőségem, hogy kipróbáljak valami újat. A győri történetem nagyon szép és örökké hálás leszek azért, ahogy a klub, a város és a szurkolók elfogadtak engem. Elmondhatatlanul büszke vagyok arra, amit közösen elértünk a 12 év alatt. Fontos számomra, hogy az emberek tudják azt, hogy a tény, hogy egy másik klubban játszom még egy évet, nem változtat a Győr iránt érzett szeretetemen és tiszteletemen. A legszebb éveimet itt töltöttem, így Győr örökké fontos része marad az életemnek, és továbbra is szorítani fogok a sikereiért. Fontos megemlíteni azt is, hogy a céljaim változatlanok. Ugyanúgy meg akarom nyerni az összes mérkőzést a Győri Audi ETO KC-vel, nemcsak magam miatt, hanem mindazon emberek miatt, akik támogattak engem ezekben az években. Fontos számomra, hogy sikerrel zárjam életem győri fejezetét" – nyilatkozta Eduarda Amorim.

Az érkezők kapcsán Dr. Bartha Csaba bejelentette, hogy három szezon után 2021 nyarától visszatér a győri kispadra Ambros Martín.

Ambros Martín visszatér Győrbe Forrás: Csudai Sándor - Origo

„Mindenképpen egy rutinos, nagy teherbírású, sikerorientált vezetőedzőt kerestünk a csapat élére, Ambros Martín pedig minden feltételnek tökéletesen megfelelt. Jól ismerjük egymást, nem kellett bemutatkozni, a tárgyalások könnyedén zajlottak. Egy teljesen új csapatot vesz át nyártól, csupán három játékos lesz, akivel előző érájában is együtt dolgozott" – nyilatkozta Dr. Bartha Csaba.

„Örömmel vettem az Audi ETO megkeresését.

Kétéves szerződést kötöttünk, és már nagyon várom a közös munkát. A Győri Audi ETO KC az elmúlt három évben ugyanúgy a kézilabdázás csúcsán állt, mint korábban, de sok olyan terület van, elsősorban a regenerációra és rehabilitációra gondolok, ami hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt években. Győrben minden adott a sikerre, célom pedig nem lehet más, minthogy a következő szezonban is minden fronton a legelső pozícióért harcoljak a csapattal" - mondta Ambros Martín.

A spanyol tréner jelenleg csapat nélkül van, 2018 nyarától 2020 augusztusáig az orosz Rosztov vezetőedzője volt, valamint 2019 augusztusától tavaly decemberig az orosz válogatott szövetségi kapitányi tisztségét is ellátta.

2012 és 2018 között négyszer nyerte meg a Győri Audi ETO KC csapatával a Bajnokok Ligáját, a magyar bajnokságot és a Magyar Kupát pedig egyaránt ötször.

A Győri Audi ETO KC bejelentette a svéd válogatott beálló, Linn Blohm érkezését, aki két évre írt alá. A beálló posztra visszatér nyáron Crina Pintea, aki a román CSM Bukarest csapatából érkezik vissza Győrbe 2021 nyarán.

Beatrice Edwige és a klub közösen úgy döntöttek, hogy a játékos nem marad Győrben a következő szezontól. A francia válogatott játékos két év után távozik az Audi ETO-ból. Szintén távozik a szezon végén Puhalák Szidónia a csapatból. Nem tér vissza Győrbe nyáron Amanda Kurtovic. A norvég átlövő kölcsönbe távozott el november végén Győrből. A játékos a török Kastamonu csapatát választotta magának, a Győr opcióval rendelkezett, de ezzel nem kíván élni.

A Győr kerete:

A Győr kerete a következő szezonra Forrás: --