Mérföldkőnek tekintik Iváncsik Tamás leigazolását a norvég kézilabdaklubnál

Iváncsik Gergő, Iváncsik Tamás, kézilabda
Hungarian brothers Gergo Ivancsik (L) and Tamas Ivancsik (R) celebrate their joint action and goal against Slovakia during their men’s World Handball Championships in Osijek on January 19, 2009. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Mérföldkőnek tekintik Iváncsik Tamás négy évvel ezelőtti leigazolását a norvég Elverum kézilabdaklubnál. A norvég bajnokcsapat honlapja úgy fogalmaz: a legkiválóbb játékosok, az igazi profik közül a magyar jobbszélső az elsők között próbált szerencsét Elverumban, és ez döntő pillanat volt azon az úton, amely a klub jelenlegi helyzetéhez, elismertségéhez vezetett: a csapat ugyanis a múlt héten szabadkártyát kapott a csökkentett létszámú Bajnokok Ligájába.

A hat év után távozó Michael Apelgren vezetőedző felidézte, a román CS Minaur Baia Mare együttesénél anyagi gondok voltak, ez is hozzájárult ahhoz, hogy meg tudták szerezni Iváncsikot 2016 januárjában. A cikk szerint a szerződtetése váratlan volt,

ám fordulatot hozott a klub életében, mert onnantól kezdve a csapat nagyobb figyelmet kapott, másrészt a játékos jelentősen hozzájárult a 2016-os bajnoki cím megszerzéséhez.

Az elemzés szerint a 117-szeres válogatott kézilabdázó csatlakozása után egyre többen szerettek volna a norvég csapatban játszani, és a klub fontos ugródeszka lett az európai fiatal tehetségek számára.

"Úgy gondolom, az Iváncsik-sztori adta az ötletet ahhoz is, hogy megszerezhessünk egy olyan játékost, mint Luc Abalo.

Amikor Iváncsik Tamás megérkezett, hirtelen új pozícióba kerültünk a sportág hazai és európai színterén egyaránt" - nyilatkozta Apelgren.

Iváncsik Tamás, kézilabda, Elverum Forrás: H-a.no

Az Elverum HB május végén jelentette be a franciák kétszeres olimpiai, háromszoros világ- és háromszoros Európa-bajnok jobbszélsője, a 35 éves Abalo leigazolását, aki így a magyar válogatott Máthé Dominik csapattársa lesz az új idényben.

A távozó tréner hangsúlyozta, hogy kellően megfizetik ezeket a kiemelkedő játékosokat, de mindig tisztességesek, amikor pénzről tárgyalnak velük, vagyis nem vállalják túl magukat. Ezen kívül mindenki keményen és tudatosan dolgozik a klubnál az anyagi háttér megteremtéséért, mindig fejlődni akar, hosszú távra terveznek, és mernek kockáztatni.

"Amikor mindannyian egy cél elérésére törekszünk, minden megtörténhet, ez tette lehetővé Iváncsik megszerzését is"

- szögezte le Apelgren, aki az új idénytől már az IK Sävehof edzője lesz. Posztját az Elverum csapatánál a norvég Börge Lund veszi át.

Iváncsik Tamás 2017-ben távozott a norvégoktól, és befejezte profi pályafutását, mivel visszatért a másodosztályú győri csapathoz, jelenleg pedig a Tatai AC-t erősíti.