Vágólapra másolva!
Nemcsak a magyar, hanem a szerb férfivízilabda-válogatott is a közelmúltban váltott szövetségi kapitányt. Benedek Tibor egykori csapattársa, Dejan Savic azt mondta, nagyra becsüli a magyar pólót, és a jó együttműködés csak javára válhat a két válogatottnak.

A németek elleni 13-4es győzelemmel mutatkozott be a szerb férfivízilabda-válogatott élén szövetségi kapitányként Dejan Savic, aki játékosként 444-szer segítette a nemzeti csapatot.

"Néhányukkal még együtt játszottam, másokat az ifiben edzettem, és van a csapatban olyan is, akinek a Zvezdában vagyok az edzője. Jól ismerem és becsülöm őket, így már csak azt kell elérnem, hogy az új tisztségen ők is megismerjenek és tiszteljenek engem" - nyilatkozta a kapitány a Magyar Szónak.

"Az anyagi helyzet katasztrofális, és borúlátásra ad okot. A szerbiai vízilabda legnagyobb gondja, hogy a klubok nem képesek anyagilag önellátókká lenni. Nincs kilátás a jelentősebb támogatásra, pedig a szerb vízilabda, éppen az előbb emlegetett folytonos eredményesség miatt, többet érdemelne" - tette hozzá.

A 38 éves, világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes szakember pályafutása során játszott Spanyolországban és Olaszországban is, egy évig csapattársa volt a Pro Reccóban Benedek Tibornak is.

"Benedekkel együtt is játszottam, s azt hiszem, nem túlzok, amikor azt állítom, hogy jó barátoknak nevezhetjük egymást. Amint kapitány lettem, azonnal kapcsolatba léptem vele, mindketten jó együttműködést óhajtunk, s ha úgy is lehet mondani, a sportban baráti ellenfelek szeretnénk lenni. Azért is, mert én a magyar vízilabdát nagyra becsülöm, emelem a kalapom a hagyományuk és az eredményeik előtt, s tudom, hogy Benedek is szereti a szerbiai játékfelfogást. Mindketten azt valljuk, hogy a jó együttműködés csak javára válhat a két válogatottnak" - mondta Savic.