Vágólapra másolva!
Cseh Sándor és Mihók Attila kihirdette a párizsi olimpiára készülő világbajnoki ezüstérmes magyar női vízilabda-válogatott bő, 23 fős keretét.

A magyar szövetség hétfő délután jelentette be a négy kapus és 19 mezőnyjátékos alkotta csapatot. A nemzeti együttes két hét múlva kezdi meg a felkészülést az ötkarikás játékokra.

"Megvolt az a lehetőségünk, hogy mi döntsük el, hány fővel kezdünk: volt olyan verzió, hogy egészen szűk legyen a keret, végül azonban inkább a bővebb mellett döntöttünk" - mondta a névsor közzététele kapcsán Mihók Attila. 

Mindezt azért, hogy matematikailag is működjön a felkészülés első szakasza, azaz legyen három mezőnysorunk, ami elvben tizennyolc ember, mivel azonban Keszthelyi Rita két héttel később csatlakozik hozzánk,

 addig is meglesz a háromszor hat játékos. Jelenleg az a cél, hogy mielőtt elkezdjük a közös gyakorlást a kanadaiakkal, június közepén megtörténik az első komolyabb szűkítés, azaz a szokásosnál kevesebb idő lesz arra, hogy a kerettagok bizonyítsanak."

SZILÁGYI Dorottya, magyar női vízilabda-válogatott
A magyar válogatott az esélyesek egyikeként utazik a párizsi olimpiára
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A válogatott tervezett programjában az első hetek hazai felkészüléssel telnek, június harmadik hetében a kanadai együttessel edz - és a tervek szerint hivatalos meccset is játszik - a csapat. Ezt követően június végén egy athéni tornán vesz részt, majd onnan Los Angelesbe visz az út, ahol az olimpiai és világbajnok amerikai gárdával edzőtáborozik a gárda. A játékok előtti utolsó két hetet pedig megint Magyarországon tölti a válogatott és július 25-én indul Párizsba a 13 fős olimpiai keret.

A női válogatott olimpiai felkészülési kerete
Kapusok: Magyari Alda, Neszmély Boglárka, Torma Luca, Maczkó Lilla
Mezőnyjátékosok: Baksa Vanda, Dobi Dorina, Dömsödi Dalma, Faragó Kamilla, Garda Krisztina, Mahieu Geraldine, Hajdú Kata, Horváth Brigitta, Keszthelyi Rita, Kurucz-Gurisatti Gréta, Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna, Peresztegi Nagy Kinga, Parkes Rebecca, Rybanska Natasa, Szilágyi Dorottya, Tiba Panna, Vályi Vanda, Varró Eszter

Kapcsolódó cikkek: