Vágólapra másolva!
Nincs könnyű helyzetben a Szerb Vízilabda Szövetség, amelynek új kapitányt kell keresnie a játékospuccsal megbuktatott Dejan Udovicic helyére. A nagy múltú Partizan is berágott a szövetségre, mert a vezetés úgy érzi, háttérbe szorult. Ráadásul két frissen feltűnt rivális fenyegetheti, sőt meghiúsíthatja eddigi bajnoki egyeduralmát.

Azzal, hogy lejárt Dejan Udovicic ideje a férfivízilabda-válogatott élén, még nem tudni, mennyire kezdődik egy új korszak a szerb pólósportban. A szakvezető 2006-ban vette át a válogatottat, és a 17 nemzetközi versenyen 16 érmet és egy negyedik helyet nyert, ám az olimpiai bronz után a keret fele kiábrándult belőle.

A Magyar Szó írása szerint a második belháború (az elsőt még a pekingi olimpiai elődöntő jelentette, ahol a vereség után a csapat tagjai összeverték egymást) kirobbantója az a Slobodan Soro kapus volt, akivel London után Udovicic közölte, többé nem számít rá. Ezek után megszületett az a levél, amit nyolcan írtak alá, és kérték a szövetségtől a szakvezető elmozdítását.

Udovicic még megpróbált békülni, de hétfőn, a Világligára készülő válogatott első edzését követően lemondott. "Az ábrázatom többet ér a posztomnál", közölte, helyét pedig egyik segítője, a Crvena zvezda edzője, Dejan Savic vette át.

A vajdasági napilap szerint azonban ezzel még nincs vége a csatározásoknak, a szerb pólósport eddigi egyeduralkodója, a Partizan ugyanis zokon vette, hogy váratlanul két új klub tűnt fel üstökösként.

A városi rivális Crvena zvezda olyan sztárokkal erősített, mint a londoni olimpia gólkirálya, Andrija Prlainovic, a szintén a Pro Reccótól hazatérő Dusko Pijetlovic vagy a montenegrói kapus, Denis Sefik. Emellett megerősödött a Radnicki is, ahol éppen Dejan Udovicic a klubedző.

A Partizan már el is szenvedte első vereségét utóbbi együttestől (8-9), így már csak a két új mogul százszázalékos, várhatóan egymás között döntik el az aranyérem sorsát. A Partizan erre reagálva lépett, a szövetség szakbizottságának tisztjéről lemondott a korábbi világklasszis kapus, Aleksandar Sostar, aki mellesleg a belgrádiak egyik magas rangú klubvezetője is. Az indok: szerinte a Partizant háttérbe szorították.

És ez a háttérbe szorítás még erősödni fog, ha a szövetség véglegesíti a megbízott kapitányt, Savicot, a Partizan ugyanis nem őt, hanem saját edzőjét, Igor Milanovicot próbálja előtérbe tolni.