Vágólapra másolva!
Carmelo Anthony, az észak-amerikai profi bajnokság (NBA) egyik legjobbja egy kilenc kosarast megmozgató csereügylet keretében a Denver Nuggetstől a New York Knickshez került.

Hosszas huzavona zárult le az üzlet megkötésével, ugyanis az olimpiai bajnok erőcsatárral kapcsolatban több mint egy hónapja tartottak a találgatások. Korábban sokáig a New Jersey Nets tűnt befutónak, ám a csapat nem tudta megszerezni a sztárt, a Knicks vezetése azonban megfelelő ellentételezést tudott ajánlani a Nuggetsnek.

Az üzlet keretében a brooklyni születésű Anthony mellett a Detroittal bajnoki címet szerzett, tavaly világbajnok Chauncey Billups, valamint Anthony Carter, Shelden Williams és Renaldo Balkman került New Yorkba.

A Knicks viszonzásul kezdőirányítóját, Raymond Feltont, két kiváló erőcsatárát, Danilo Gallinarit és Wilson Chandlert, továbbá az orosz centert, Tyimofej Mozgovot küldte. Az New York-i gárda továbbá három választási jogot adott a következő három év amatőr játékosbörzéin és mindezek felett még 3 millió dollárt.

A Knicks ezzel követte a Boston és a Miami példáját, és összeállította saját nagy hármasát, melynek Anthony és Billups mellett a nyáron igazolt és szenzációs formában játszó Amare Stoudemire a harmadik tagja.