Szerencsénk is volt, de az tudjuk, kinek van

Andreas Nilsson is nagyot küzdött
Zágráb, 2015. október 3. Andreas Nilsson, az MKB-MVM Veszprém (j) és Josip Sandrik, a horvát PPD Zagreb játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjának harmadik fordulójában játszott mérkőzésen Zágrábban 2015. október 3-án. (MTI/EPA/Antonio Bat)
Vágólapra másolva!
Az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapata egyre jobban belelendül, a Flensburg legyőzése után Zágrábban is nyerni tudott, ami nemcsak a horvátok játékereje, de a Veszprémet sújtó gondok miatt is óriási fegyvertény. A másodedzőből előlépett megbízott edző, Xavi Sabaté minden dicséretet elhárít, szerinte a játékosok és a csapatmunka hozta meg a győzelmet a két rangadón.

"Nem én vagyok a főszereplő, hanem a csapat" – szabadkozott Xavi Sabaté, a Veszprém megbízott vezetőedzője az Origónak, holott az elbocsátott Carlos Ortega másodedzője nemcsak megnyert két csúcsrangadót, de mindkét meccset remekül zongorázta le a kispadról. Jól és gyorsan reagált a mérkőzések alakulására, és a cseréi is ültek.

"Remekül dolgozott a csapat, minden dicséretet megérdemelnek a játékosok, hiszen óriási nyomás nehezedett ránk a zágrábi csarnokban, mégis hozták magukat.

Tesszük a dolgunkat legjobb tudásunk szerint" – mondta Sabaté.

Xavier Sabaté Forrás: MTI/EPA/Antonio Bat


A veszprémi győzelem értékét növeli, hogy a Flensburg ellen megsérült Nagy László mellett Zágrábban megsérült Christian Zeitz is, Momir Ilic pedig egy botrányos bírói ítélet miatt még az első félidőben kiszállt a meccsből. A Veszprém viszont balkezes átlövő és a BL-gólkirály nélkül is végig tapadt a horvátokra, és heroikus küzdelemben végül megszerezte a győzelmet.

– mondta a meccset a pálya mellől, bekötött kézzel végigizguló Nagy László az Origónak.

Nagyot játszott a Veszprém Forrás: MTI/EPA/Antonio Bat


"Hatalmasat küzdöttek a srácok, és bár szerencsénk is volt a végén, az tudjuk, kiknek van. Nagy csatában végig ott maradtunk a horvátok nyakán, és a hajrában adódó lehetőséget könyörtelenül kihasználtuk.”

– tette hozzá Nagy, aki a lefújás után extázisban rohant a pályára a kiállított Iliccsel együtt, hogy a társakkal ünnepeljen. Győzelmével a Veszprém átvette a vezetést a Bajnokok Ligája A csoportjában.

Az önbizalom megvan

"Az önbizalom volt a legnagyobb erényünk Zágrábban, az egész mezőny talán legkeményebben védekező csapata mindent megtett, hogy kizökkentsen minket a játékunkból. De mi hittünk magunkban, és győztesen kerültünk ki egy magas hőfokú, embert próbáló meccsből" – értékelt Sabaté. A PPD Zagrebet edző Veselin Vujovic által nevetségesnek minősített bíráskodást nem akarta kommentálni .

Xavi Sabaté magyaráz a játékosainak Forrás: MVM Veszprém/Facebook


Sabaté a jövőjéről sem akart nyilatkozni, pedig most mindenkit az érdekel, melyik edzőben látják a BL-győzelem esélyét a veszprémi vezetők. Sabaté mellett sok minden szól: Carlos Ortega munkáját folytatja, így a játékosoknak nem kellene egy teljesen más kézilabda-filozófiát elsajátítaniuk, ráadásul szeretik is a barátságos spanyol szakembert.

A kérdés ugyanakkor az, akarja-e barátja és mentora, Carlos Ortega pozícióját átvenni.

"Teszem a kötelességem a szerződésemnek megfelelően, készülünk a csapattal a következő mérkőzésre. Kérem, érje be ennyivel" – zárta le a kérdést Sabaté. Ortega mindenesetre néhány nappal a szerződése felbontása után azt mondta, nagyszerű szakembernek tartja Xavi Sabatét.

Jön a Kiel elleni nagy meccs

A Veszprém következő meccse rutinmunka, a török Besiktas nem okozhat gondot hazai pályán, október 17-én viszont a THW Kiel látogat a Veszprém Arénába. Az EHF a hét meccsének választotta az előző szezon BL-elődöntőjének visszavágóját, ahol a Veszprém balkezes átlövő nélkül próbálja meg kiharcolni a győzelmet.