Vágólapra másolva!
Xavi Hernández, az FC Barcelona korábbi legendás középpályása úgy gondolja, a Bayern München játékosa, Joshua Kimmich remekül illene a katalán csapatba.

A német rekordbajnok Bayern München jelenleg Dohában készül a tavaszi szezonra. A csapat bázisán feltűnt Xavi Hernández, a katari al-Szadd középpályása, aki körbeudvarolta a német válogatott játékost, akire korábban már Pep Guardiola is felhívta a figyelmét, amikor még a Bayern edzője volt.

Xavi Hernández 20 évet lehúzott Barcelonában Forrás: AFP/Josep Lago

„Mondta, hogy van egy játékosom, aki bármelyik poszton tud játszani.

Ki az a srác? – kérdeztem. – Akkor említette először a Kimmich nevet, bevallom, azelőtt nem is hallottam róla.

Azóta viszont figyelemmel követem a karrierjét és már elsőre láttam, nagyszerű pályafutás vár rá, igazán nagy játékos lehet. A Bayern és a német válogatott jövőjét jelenti és tényleg minden poszton bevethető – mondta a Bildnek Xavi Hernández, akit a mai napig nem tudott pótolni az FC Barcelona.

– folytatta a 38 éves középpályás, aki szívesen látná a több poszton is bevethető Joshua Kimmich-et gránátvörös-kékben.

Joshua Kimmich a Bayern München egyik legnagyobb értéke Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Firo/Sebastian El-Saqqa

„Azt hittem, jobbhátvédként szeretne a legjobbak közé emelkedni, de

A világ egyik legjobbja lehet, sőt, talán már most az. Egy dolog különbözteti meg tőlem: én csak egy poszton tudtam játszani, ő azonban rendkívül rugalmas" – tette hozzá Xavi Hernández.