Vágólapra másolva!
Bravúr esetén marad csak esélye a Vidinek a továbbjutásra az Európa-ligában csütörtök este a biztosan csoportelső, eddig százszázalékos Chelsea ellen. A székesfehérváriak akkor kerülnek az egyenes kieséses szakaszba, ha több pontot szereznek az angol csapat ellen, mint a jelenleg második fehérorosz BATE Boriszov a görög PAOK vendégeként. 

„Mindenki jól tudja, hogy komoly meccs vár ránk csütörtök este. Nem sokan gondolták volna, de még mindig maradt esélyünk a továbbjutásra az utolsó kör előtt” – kezdte mondandóját a Vidi szerb trénere, Marko Nikolic.

– A Vidinek ugyanúgy hat pontja van, mint a BATE együttesének. A legnehezebb ellenfél vár ránk, de a srácok már többször megmutatták, képesek a csodára,

Marko Nikolic Fotó: Csudai Sándor - Origo

Szeretem a csapatomban, hogy egy rosszabb teljesítmény után is képes arra, hogy szép eredményt érjen el. A játékosok pedig külön szeretik azt a helyzetet, amikor gyakorlatilag semmi esélyt nem adnak nekik a sikerre. Itt a lehetőség, hogy még egyszer megmutassák magukat a nemzetközi porondon, és büszkén képviseljék a magyar labdarúgást.

Remek hangulatú meccsre számítok, a világ egyik legjobb csapata ellen, amely hétvégén éppen a világ egyik másik legjobb csapatát, a Manchester Cityt verte a Premier League-ben. Maurizio Sarri világklasszis edző, így akárki utazik a csapattal, nem lesz könnyű dolgunk. Nem tudom, kiket hoz magával a klub, de

ha mondjuk Willian helyett Pedro, Morata helyett Giroud vagy Kanté helyett Loftus-Cheek szerepel, akkor sem leszünk esélyesebbek.

Marko Nikolic és Kovácsik Ádám beszélt az ellenfélről Fotó: Csudai Sándor - Origo

A sikert nem, de azt garantálhatom, hogy a csapat mindent megtesz majd. Meglátjuk, ez mire lesz elég. Mindenki őrültként fog harcolni, de a fejünket is kell használni. Ha mindkét dolog a helyén lesz, akkor lehet keresnivalónk, ha nem, akkor a Chelsea kegyetlenül büntetni fog.

A másik meccs alakulását nem szeretném követni, talán az utolsó szakaszban megkérdezem majd, hogy állnak a felek Szalonikiben, hiszen elsősorban nekünk kell minimum pontot szerezni, utána lehet csak számolgatni.

Nem véletlen, hogy Ádám jött el a sajtótájékoztatóra, nem hinném, de nagyon szeretném, hogy ne legyen dolga csütörtök este. A Chelsea-nek Londonban is volt ellenünk három-négy komoly helyzete, a góljukhoz pedig igazi nagy lehetőség sem kellett.”

Nikolic elmondta, előre ezúttal sem írná alá a gól nélküli döntetlent, de ha mégis így alakul majd, és ezzel továbbjutnak, akkor ő lesz a világ legboldogabb embere. Arra a kérdésre viszont nem válaszolt, hogy a bajnoki cím vagy a tavaszi nemzetközi szereplés lenne fontosabb a csapat számára, mint mondta, lépésről lépésre haladnak. A bajnoki cím, a csoportkör és az új stadion után lassan mindenki kezdi megszokni az új viszonyokat, amiket szeretnének tartani a jövőben is.

Kovácsik Ádám, aki sérülés miatt csak a kispadon szerepelhetett Londonban, elmondta, nagyon kedveli a Chelsea-t, de nem gondolja, hogy külön kellene a sztárcsapat ellen készülni.

Kovácsik Ádám, a MOL Vidi kapusa Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Olyan eredményeket értünk el, amilyenekre senki nem számított. Itt állunk hat ponttal az Európa-ligában, de nem szeretnénk itt megállni. Folyamatosan jönnek a jegyigénylések ismerősöktől, akikről évek óta nem hallott az ember, de már mindenki csak a meccsre koncentrál. Hosszú a sorozat, fárasztó, főleg mentálisan, de nem foglalkozunk ezzel, ezen már továbbléptünk.

A Vidi főpróbája nem sikerült jól, szombaton 2-0-ra kikapott az Újpest otthonában, ezzel szemben a Chelsea nagy rangadót nyert, 2-0-ra felülmúlta az addig veretlenül listavezető Manchester Cityt, amely így elvesztette vezető pozícióját a Premier League-ben.

Magyar csapat legutóbb 15 évvel ezelőtt, a 2003/04-es szezonban „élte meg a tavaszt” az európai kupaporondon, akkor a Debreceni VSC maradt talpon az El elődjében, az UEFA Kupában.

A Chelsea szerda délután érkezik Budapestre, este tart sajtótájékoztatót a londoni csapat, a mérkőzés csütörtökön, 18:55-kor kezdődik majd a Groupama Arénában.