Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Kínai Nagydíj leintésével Pierre Gasly, Alexander Albon, Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg számára sem ért még véget a versenyhétvége, ugyanis mind a négy pilótát beidézték a versenybírók.

A Nemzetközi Automobil Szövetség az F1 Kínai Nagydíj után Pierre Gasly veszélyes bokszkiállás, Alexander Albon Gasly leszorítása, Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg pedig a biztonsági autós fázis alatti előzés miatt került vizsgálat alá. 

Forma-1, Kínai Nagydíj 2024
Daniel Ricciardo pontszerző helyről esett ki Lance Stroll szabálytalansága miatt a Kínai Nagydíj közepén
Fotó: GREG BAKER / AFP

Gaslynak a jobb hátsó kereke repült le kerékcsere közben úgy, hogy az elütötte az Alpine egyik szerelőjét – a szakember végül sértetlenül megúszta az esetet. 

Az Alpine azonban 10 ezer eurós pénzbírságot kapott a veszélyes incidens miatt.

Albon, Ricciardo és Hülkenberg is megjelent a versenybíróknál az F1-es Kínai Nagydíj után

Alexander Albont éppen Gasly kiszorítása miatt idézték be, ám a 14-es kanyarban történt incidensért nem kapott büntetést a Williams pilótája. A Lance Stroll által a futam közepén megtorpedózott, ennek következtében kiesett Daniel Ricciardót, valamint a 10. helyen célba érve egy pontot szerző Nico Hülkenberget pedig azért vizsgálta az FIA, mert a biztonsági autós fázis alatt az ausztrál pilóta megelőzte a németet. A döntés értelmében 

Ricciardo két büntetőpontot kapott, valamint egy három rajthelyes büntetést a következő, miami Forma-1-es nagydíjra.

Az már a futam közben kiderült, hogy Lance Stroll, Kevin Magnussen és Logan Sargeant egyaránt 10-10 másodperces büntetést kapott, ők végül sorrendben a 15-16-17. pozícióban zártak a Kínai Nagydíj végén, ezen felül viszont nem változott a végeredmény.

A 2024-es Forma-1-es szezon május első hétvégéjén, a szintén sprintfutamos Miami Nagydíjjal folytatódik.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek