Ricciardo: Az idegességet nem muszáj világgá kürtölni

Forma-1, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Mexikói Nagydíj
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 30: Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing celebrates getting third position after Sebastian Vettel of Germany and Ferrari was given a 10 second penalty following a stewards enquiry during the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 30, 2016 in Mexico City, Mexico. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20161031-00160 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel korábbi csapattársa úgy véli, a Ferrari versenyzőjét az zaklatta fel, hogy az idén nem tudták felvenni a harcot a Mercedesszel. Szerinte korábban is lehetett látni, hogy Vettel kiborul.

A Mexikói Nagydíj után Sebastian Vettel rádióüzenetei léptek elő a Forma-1 elsőszámú beszédtémájává. A Ferrari versenyzője káromkodva szidalmazta ellenfeleit a hétvége során, majd a futam utolsó köreiben Charlie Whiting versenyigazgatót is elküldte melegebb éghajlatra. Korábbi csapattársa, Daniel Ricciardo szerint érezhető, hogy Vettel az idén a korábbiaknál zaklatottabb.

„A múltban is lehetett már látni, hogy néha érzelmessé tud válni, és úgy tűnik, az idén ez még inkább így van – idézte az ESPN. „Szerintem nyilvánvalóan a szezon alakulása frusztrálja, talán azt gondolták, hogy esélyük lesz megküzdeni a Mercedesszel, de nem jött nekik össze. Láthattuk már, hogy a múltban is fel tudták bosszantani dolgok, lehet, hogy az idén kissé besokallt.”

Nehéz elhinni, de őt is ki lehet hozni a sodrából, de általában csak viccelődve káromkodik Forrás: 2016 Getty Images/Mark Thompson

Miután Max Verstappent és Vettelt is megbüntették a Mexikói Nagydíj után, Ricciardo lett a 3. helyezett, ezzel az összetettben is bebiztosította a dobogós helyét. A szinte mindig jókedvű és mosolygós Ricciardo is elismerte, ő is ideges néha a volán mögött, de szerinte ezt nem feltétlenül kell világgá kürtölni, vagy akár csak a csapat tudtára adni.

„Higgyék el, én kétszer ilyen súlyos dolgokat is mondanék, de először inkább magamban morgok, és csak utána nyomom meg a rádió gombját. Rengeteg dolog van, amit a pillanat hevében az embernek ki kell beszélnie magából, ezzel egy kicsit elnézőnek kell lenni. Annál viszont értelmesebben kell viselkedni, hogy az ember megnyomja a rádió gombot, aztán elkezd mindenfélét fröcsögni magából.”

A történtek óta a Red Bull tagjai, Max Verstappen és Christian Horner, valamint Fernando Alonso is azt mondta, hogy Vettel a Ferrarinál rá nehezedő nyomás miatt veszíti el a fejét a versenyeken. A frusztrációnak azonban az autóból kiszállva nem látni nyomát, a négyszeres világbajnok jellemzően higgadtan, és a másik fél szempontjait is figyelembe véve értékeli a történteket. Bernie Ecclestone, az F1 ügyvezetője azt mondta, jó dolognak tartja, hogy Vettelnek van véleménye.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!