Vágólapra másolva!
Nem maradtunk érdekes események nélkül csütörtökön sem a nemzetközi és a hazai sport világában, most egy helyen gyűjtöttük össze a legfontosabb híreket.

A Forma–1-es Red Bull csapat tanácsadója, Helmut Marko szerint Lewis Hamiltonnak nagy szerepe volt abban, hogy az energiaitalosok korábbi pilótájának, Alexander Albonnak az önbizalma jócskán megcsappant, megtörve ezzel a Forma–1-es karrierje lendületét és kirúgatva őt az istállótól. Hamilton amiatt is bekerült a hírekbe pénteken, miután a brit pilóta az Osztrák Nagydíj előtt felszólította a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA), miszerint a szervezetnek közbe kellene lépnie a szezon közbeni fejlesztési verseny egységesítéséért.

Szintén botrányt keltett az a bejelentés, amelyet a francia másodosztályú labdarúgó-bajnokságtól az előző idény végén különleges körülmények között búcsúzó FC Annecy csapata tett közzé. A klub ugyanis a hivatalos oldalán jelezte, hogy a fellebbezés elutasítása ellenére arra készülnek a csapatnál, hogy a 2023-24-es szezont a Ligue 2-ben kezdik meg.

A női labdarúgó-világbajnokság előtt a világ legjobb focistanői közül öten is úgy döntöttek, megmutatják a testüket egy fehérneműreklámban. A július 20. és augusztus 20. között megrendezésre kerülő foci-vb-t megelőzően Európa-, világ- és olimpiai bajnok játékosok is levetkőztek, de a társházigazda ausztráloknak is különleges örömet szerzett az egyik játékosuk.

Alex Morgan is részt vett a népszerű divatcég kampányában Forrás: NurPhoto/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

Magyar sportsikerek is születtek június 29-én, elsősorban az Európa Játékok keretein belül. A magyar küldöttség ötödik aranyérmét nyerte a Hammerl Soma, Pekler Zalán, Péni István összeállítású magyar sportlövőtrió a kisöbű szabadpuska összetett szám csapatversenyében. A magyar női párbajtőr-válogatott 16 év után játszhatott ismét egy kontinenstorna döntőjében, és végül a Kun Anna, Muhari Eszter, Wimmer Dorina és Büki Lili alkotta négyes ezüstérmet nyert, ami az olimpia szempontjából is rendkívül értékes. Egy harmadik magyar érmet is hozott az EJ csütörtöki napja: ezüstérmet nyert a Koleszár Mihály, Réti Kamilla páros vegyes váltóban a krakkói központú Európa Játékok öttusaversenyén, amely egyben Európa-bajnokságnak is számít a sportágban.