Vágólapra másolva!
A felesége megölése miatt börtönbüntetését töltő egykori olimpikon és paralimpikon, Oscar Pistorius szombaton kórházba került, miután a csuklóján ejtett sebekkel találtak rá a cellájában. Pistorius azt állítja, csak baleset történt, két börtönőr is azt mondja, megtalálták a pengét, amivel megsebesítette magát.

Pistoriust súlyos csuklósérüléssel, szombaton szállították a Pretoriában található Kalafong kórházba. A büntetés-végrehajtási intézet szóvivője szerint Pistorius a rendőröknek azt mondta, leesett az ágyáról.

A dél-afrikai City Pressnek viszont egy, a kórházban dolgozó forrás úgy nyilatkozott, hogy Pistorius szándékosan vágta meg a csuklóját egy pengével. Két börtönőr elmondása szerint meg is találták azt a pengét, amivel valószínűleg az egykori atléta elvágta a csuklóját.

Oscar Pistorius Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Chris Jude

A lapnak sikerült elérnie két biztonsági őrt is a kórházban, akik megerősítették, hogy Pistoriust szombaton, fél 1 körül szállították be. Azt is elmondták, hogy nagyjából 10 börtönőr kíséretében érkezett meg a sebesült sportoló.

„Több, nagyon csúnya vágás volt a csuklóján, a doktorok folyamatosan, több rétegben újra és újra kötözték" – mondta egyikük.

A korábbi hatszoros paralimpiai bajnokot azóta már visszaszállították a Kgosi Mampuru II nevű börtönbe, és vizsgálatra számíthat az ügyben.