Gömöri: Engem harminc napja köpködnek

Gömöri Zsolt, Magyar Paralimpiai Bizottság
Budapest, 2015. május 26. Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke sajtótájékoztatót tart a Magyar Sport Házában tartott 2015. május 26-án. A sportvezető tételesen cáfolta a sajtóban ellene felhozott 15 vádpontot. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Összehangolt, csúsztatásoktól és megalapozatlan gyalázkodásoktól hemzsegő sajtótámadásról beszél, és állítása szerint ezért nem mond le a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöki posztjáról Gömöri Zsolt. A Mandiner.hu-nak adott interjúban azt sugallta, a támadások hátterében az állhat, hogy a jelenlegi alelnököt Deutsch Tamást megakadályozzák abban, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke legyen.

Gömöri Zsolt nem mond le a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöki posztjáról, mert ha ezt megtenné, akkor elismerné bűnösségét. „Abból is mi jött le, hogy a hárommilliós, nekem végtörlesztésre megszavazott pénzt visszafizettem? Az, hogy biztosan szabálytalan volt az összeg felvétele és azért fizettem vissza. Ha most lemondok, azt is beismerésként értelmezné mindenki” - nyilatkozta a Mandiner.hu portálnak.

Az interjúban elmondta, hogy csúsztatások jelentek meg a milliós fizetéséről, ami eleinte 70 ezer forint volt, ezt emelték fel 2012 márciusában 420 ezer forintra. Visszautasította azokat a vádakat, hogy a parasportolók borzalmas motelekben kaptak csak szállást, szerinte ez nem a MPB hatásköre, ezt a verseny szervezője biztosítja.

Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke Forrás: MTI/Bruzák Noémi

"Miközben a Quaestor-ügy lecsengett öt nap alatt, engem harminc napja köpködnek, az idei nyár divatja lett, hogy belém kell rúgni.

- tette hozzá.

Cáfolta, hogy a világ legnagyobb üdítőital-gyártója visszavonta a támogatását.

Azt mondta, 2007-ben úgy kezdte a munkát, hogy irodája sem volt, a mostanit pedig családi bútorokkal rendezte be.

"Kaptam néhány figyelmeztető telefonhívást is. Arról például, hogy lehallgatnak. Az asztalom alján megtalálták a nyomát egy korábban odarögzített hangfelvevő szerkezetnek. Jegyzőkönyv van róla" - árulta el.

Gömöri nem távozik Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Szerinte a paralimpiai bizottságot ért támadás inkább Deutsch Tamás alelnök ellen irányult: "A bizottság meghatározó abban, ki lesz a MOB alelnöke és vannak, akik nem szeretnék, hogy Deutsch Tamás legyen az."

A teljes interjút itt elolvashatja.