Foci-Eb, döntő: Olaszország-Anglia

Események

Olaszország Anglia
Vágólapra másolva!
A londoni Wembley Stadionban 21 órától rendezik meg a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjét, amelyet Olaszország vív Angliával. A 33 mérkőzés óta veretlen olasz válogatott és az 55 év után újra nagy sikerre vágyó angol nemzeti csapat is már csak egy lépesre van a végső győzelemtől.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül28 bejegyzés
10:28
július 11, 2021
Vágólapra másolva!

Olaszország és Anglia játssza az Európa-bajnokság döntőjét

Köszöntjük Olvasóinkat!

 

Este 21 órától kezdődik a londoni Wembley Stadionban a labdarúgó Európa-bajnokság döntője, az Olaszország-Anglia mérkőzés. A találkozót a holland Björn Kuipers vezeti.

10:39
július 11, 2021
Vágólapra másolva!

A 2012-es Eb-n az olaszok nyertek az angolok ellen

A 2012-es Európa-bajnokság negyeddöntőjében 0-0 után 11-esekkel dőlt el a továbbjutás. Akkor az olaszok győztek. Vajon ma is büntetőkre kerül sor, vagy hamarabb eldől a mérkőzés?

10:59
július 11, 2021
Vágólapra másolva!

Anglia először, Olaszország másodszor nyerhet

A labdarúgó Európa-bajnokság Londonban sorra kerülő döntőjében az angol válogatott 55 év szünet után nyerhet trófeát, míg az olasz csapat 53 esztendőt követően diadalmaskodhat újra a kontinenstornán.

11:05
július 11, 2021
Vágólapra másolva!

Kapust cserélhetnek az angolok a döntőre

Erre azért valószínűleg nem kerül sor, de Kyle Walker a Manchester Cityben korábban már bebizonyította, hogy kapusként is megállja a helyét. Az angol hátvéd 2019-ben az Atalanta elleni BL-meccsen kényszerűségből a kapuban is kipróbálhatta magát és nem vallott szégyent.

11:06
július 11, 2021
Vágólapra másolva!

A szurkolók a Tottenham edzőközpontjánál várták az olasz fociválogatottat

11:28
július 11, 2021
Vágólapra másolva!

A várható kezdőcsapatok

Olaszország:
Donnarumma - Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson - Barella, Jorginho, Verratti - Chiesa, Immobile, Insigne
Anglia:
Pickford - Walker, Stones, Maguire, Shaw - Rice, Phillips - Saka, Mount, Sterling - Kane

11:47
július 11, 2021
Vágólapra másolva!

Az 1980-as Eb-n is legyőzték az angolokat az olaszok

Az olasz rendezésű Európa-bajnokság csoportmérkőzésén Marco Tardelli 79. percben lőtt góljával 1-0-ra nyert Olaszország.

12:08
július 11, 2021
Vágólapra másolva!

Kigúnyolta az olaszokat az angol védő

A közösségi médiában megjelent egy felvétel, amelyen az látható, ahogy az angol válogatott védője, John Stones az olaszokra jellemző ujjmutogatással gesztikált a csapat egyik edzésén. A legtöbben úgy vélik, a Manchester City játékosa az olaszok rutinos védőjét, Giorgio Chiellinit próbálta kifigurázni, aki a spanyolok elleni elődöntő 90. percében a tizenhatoson belül ért kézzel a labdához, de a bíró szerint vétlenül, így Roberto Mancini csapata büntetlenül megúszta az esetet és tizenegyesekkel bejutott a döntőbe.

12:43
július 11, 2021
Vágólapra másolva!

Mancini tovább növelné az olaszok veretlenségi sorozatát

"A döntőbe jutás szép dolog, de számunkra nem elég. Büszke vagyok arra, amit a fiúk elértek. Ez nem volt könnyű, de az első naptól kezdve hittünk benne" - nyilatkozta Mancini, aki három éve irányítja az olasz válogatottat, miután nem jutottak ki a 2018-as világbajnokságra, most viszont 33 meccsből álló veretlenségi sorozattal büszkélkedhetnek.

Roberto Mancini meg se állna az Eb-győzelemig Forrás: AFP/Ben Stansall
13:49
július 11, 2021
Vágólapra másolva!

Íme, az Eb-trófea és a finálé labdája

Napra pontosan egy hónapja indult útjára a labda az Európa-bajnokságon, ami pedig a ma esti londoni Wembley Stadionban sorra kerülő döntővel fejeződik be.

14:15
július 11, 2021
Vágólapra másolva!

Southgate örül annak, hogy a Wembley-ben lesz az Eb-döntő

Az angolok az eddigi hat mérkőzésükből ötöt a Wembleyben játszhattak, és az olaszok elleni döntő is a kultikus arénában lesz. A szövetségi kapitány szerint a negyeddöntő és az elődöntő hangulata hihetetlen energiákat mozgósított a játékosokban, és mivel vasárnap sok olasz is lesz a lelátókon, mindkét csapat számára ragyogó lesz a légkör.

"Számunkra ez nem nyomás, hanem pozitívum. Az Európa-bajnokság előtt mindenki nagyobb nyomásról, felfokozott várakozásról beszélt, de számunkra kiváltság a Wembleyben játszani" - nyilatkozta Southgate.

Southgate számára kiváltság a Wembley-ben játszani Forrás: AFP/Frank Augstein
14:33
július 11, 2021
Vágólapra másolva!

Megható videóval üzentek az angol középpályásnak a döntő előtt

A Leeds United a hivatalos Twitter-oldalán tett közzé egy videót, amelyben a vasárnapi Eb-döntőre készülő angol válogatott középpályásnak, Kalvin Phillipsnek üzent a családja, valamint a barátai és a Leeds Unitedes csapattársai.

14:49
július 11, 2021
Vágólapra másolva!

A Manchester United legendája megnevezte az Eb legjobb játékosát

A Manchester United legendája, Rio Ferdinand fenomenálisnak nevezte az angol válogatott védelmét, illetve úgy véli, Raheem Sterling az Európa-bajnokság legjobb játékosa.
"Nem számít, mi történik ma, Raheem Sterling az Európa-bajnokság legjobbja. Ez száz százalék. Néha érnek megpróbáltatások az út során, míg eljutsz a célig. Játékosként ezt sokszor átéltem, de ez inspiráló tud lenni. Az egész csapat motivált, és ennek a keretnek az Eb-n az egyik kulcsfigurája Raheem Sterling volt" - mondta Ferdinand a BBC-nek.

Sterling lenne a legjobb játékos? Forrás: AFP/Andy Rain
15:08
július 11, 2021
Vágólapra másolva!

Eriksent éltették a szurkolók

A Finnország elleni Eb-csoportmeccsen összeeső, majd sikeresen megműtött dán labdarúgót, Christian Eriksent éltették az Inter szurkolói a milánói klubcsapat edzésén.

Egyelőre nem dőlt el, hogy a játékos folytatja-e a pályafutását, azonban az Eb-döntőt a helyszínről tekintheti meg. Az UEFA a futballistát, a feleségét és a focista életét megmentő hat mentőorvost és -ápolót is meghívta a vasárnapi, Olaszország-Anglia Eb-döntőre.

Christian Eriksen ott lehet a Wembley-ben a döntő idején Forrás: AFP/Hannah Mckay
15:40
július 11, 2021
Vágólapra másolva!

Frank Lampard elmondta, hogyan győzhetik le az angolok az olaszokat az Eb-döntőben

A legendás középpályás szerint Harry Kane lehet a mérkőzés kulcsfigurája, és a villámgyors angol szélsők is gondot okozhatnak az olasz védelemnek.

"Jók az esélyeink. Kemény meccs lesz egy erős csapat ellen, de nem hinném, hogy nekik jobb játékosaik vannak. A spanyolok például sok problémát okoztak nekik a hamis kilencessel felálló csapatukkal. Nálunk Harry Kane az, aki képes bemozogni ezekre a területekre, hogy meglepje az agresszív olasz védelmet. A széleken mögéjük kerülhetünk, ha képesek vagyunk ellenállni a presszingjüknek. A sebességet és az energiát kihasználva a korosodó védelmüket legyorsulhatjuk" - mondta Lampard.

Frank Lampard bízik az angolok győzelmében Forrás: Sputnik via AFP/Alexey Filippov
15:58
július 11, 2021
Vágólapra másolva!

Az olaszok és az angolok is remek formában várják az Eb-döntőt

Az olaszok 33 mérkőzés óta veretlenek, az angolok az utóbbi 27 mérkőzésükből csak kettőt veszítettek el a Wembley-ben.

16:05
július 11, 2021
Vágólapra másolva!

Foden kihagyta a szombati edzést

A Sky Sports beszámolója szerint Phil Foden sérülés miatt kihagyta az angolok utolsó edzését szombaton. A hírek szerint a Manchester City középpályása csak elővigyázatosságból nem edzett társaival.

Az angol válogatott két sztárja, Jack Grealish és Phil Foden Forrás: AFP/Paul Ellis
16:45
július 11, 2021
Vágólapra másolva!

Tűzijátékkal zavarták meg az angol drukkerek az olasz focistákat

Néhány angol szurkoló tűzijátékokkal zavarta meg az olasz labdarúgó-válogatott játékosait, akik a szállásukban pihentek a Tottenham edzőpályájánál az Európa-bajnokság döntője előtt. A drukkerek piros és zöld rakétákat használtak.

17:08
július 11, 2021
Vágólapra másolva!

Uli Hoeness megalázta Toni Kroost

A Bayern München tiszteletbeli elnöke, a játékosként világ- és Európa-bajnok Uli Hoeness szerint Toni Kroos felett eljárt az idő és a Real Madrid játékosának már nincs helye a labdarúgásban. A 106-szoros német válogatott középpályás az Eb után többet nem fog szerepelni a nemzeti csapatban.

Hoeness nem kímélte Kroost Forrás: stern.de
17:23
július 11, 2021
Vágólapra másolva!

Szenzációs formában várja az Eb-döntőt az angolok kapusa

Jordan Pickford eddig az összes meccsen (6) pályára lépett az Európa-bajnokságon, és 5 alkalommal nem kapott gólt, de 11 védést már bemutatott. Vajon az olaszok ellen hogyan teljesít majd a döntőben?

17:50
július 11, 2021
Vágólapra másolva!

Angliában nagyon komolyan veszik az Eb-döntőt

Angliában egy helyi üzletember már olyannyira futball-lázban ég, hogy a vasárnap esti Eb-döntő előtt, minden Olaszországból származó ételt elzárt a vásárlók elől az élelmiszerboltjában. A boltos csak tréfának szánta, de egy nap alatt már több mint 13 ezren látták a bejegyzését.

Sárga-fekete szalaggal elzárt mirelit pizzák Forrás: Twitter
18:18
július 11, 2021
Vágólapra másolva!

Így várják a döntőt az nagol szurkolók

18:18
július 11, 2021
Vágólapra másolva!

Így várják a döntőt az angol szurkolók

18:37
július 11, 2021
Vágólapra másolva!

Minden készen áll az Eb-döntőre a Wembley Stadionban

19:15
július 11, 2021
Vágólapra másolva!

Sweet Caroline az angol szurkolók előadásában

A döntő előtt is Neil Diamond klasszikusával, a Sweet Caroline-nal hangolnak az angol szurkolók.

20:03
július 11, 2021
Vágólapra másolva!

Southgate változtathat a taktikán

Az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate játékrendszert válthat az olaszok elleni Európa-bajnoki fináléra, átállhat a 3-4-3-s formációra, amely egyben azt is jelentheti, hogy Bukayo Saka helyére Kieran Trippier kerülhet be a kezdőcsapatba.

20:21
július 11, 2021
Vágólapra másolva!

A Serie A már megnyerte az foci-Eb-t

Vasárnap este 21 órakor rendezik az Anglia-Olaszország döntőt a labdarúgó Európa-bajnokágon a londoni Wembley Stadionban. Bár még a finálé hátravan, ha nem történik valami elképesztő csoda, akkor biztos, hogy a Serie A már győztesként jött ki a kontinensviadalból.

21:00
július 11, 2021
Vágólapra másolva!

Köszönjük a figyelmet!

Hamarosan kezdődik az élő közvetítés a döntőről, tartsanak ott is velünk!