Szombati kárpótlás - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
Gyenge pénteket erős szombat követ a hétvégén, legalábbis partyszempontból. Míg pénteken csak egy brit, Dillinja dj-zik Budapesten, addig szombaton a francia dubos Boozoo Bajou, a brit dramabás Loxy és a breaker Ils, valamint honfitársuk, a trendi Paul Thomas, illetve az eltérő zenei világokat összegereblyéző Afro Celt Sound System lép fel fővárosunkban.
Vágólapra másolva!

A péntek egyetlen külföldi fellépős partyja a Circus Maximus szokásos drum'n'bass-estje az Üllői úti K2-ben. A brit Dillinja egyébként a neves Renegade Hardware kötelékébe tartozik, de föllép a bladerunnezes Bal, a két rezidens, SP és Scinetyc, valamint a Circus nyári tehetségkutatójának győztese, Fegz.

Nem is gondolnánk, hogy már egyéves az Ó utcai Mono - csakúgy, mint a klub egyik húzóestje, a Lick the Click. A rezidensek magukban ünnepelnek a mixpult mögött péntek este, vagyis Crimson, Chrom és Isu pakolja a minimal-electrót.

A dunakanyari drum'n'ragga-banda, a Brains a szegedi JATE Klubban ismerteti friss albumát, ugyancsak pénteken. A koncertet követő dj-programban a helyi Fraser és a szombathelyi Cadik keni a d'n'b-t.

A szombati program már erősebbnek tűnik. A K2 például kitart a tört ütemek mellett, és Adam Freeland nagy barátját, a szintén brit breakert, Ilst prezentálja. A magyar erőket Grasshop és Psure képviseli.

A betevő drum'n'bass a városligeti Olof Palme-házban fogyasztható szombaton. A Drum Klub nevű bulin a kanadai Gremlinz és a brit Loxy képviseli a híres Metalheadz labelt. A házigazdák pedig a Bladerunnaz emberei, Stealth és Sizenine lesznek.

A Hyperspace partykat évtizedig szervező Deadcode manapság kevésbé technoid húrokon játszik. Az electrós irányt vevő Igor Do'Urden az amerikai Rusht és az osztrák Electron Mike-ot meg Brend Isaacot látja vendégül a Hajógyári-szigeti Eventshallban.

Csak egy ugrásra onnan, a Dokkban folytatódik a Progression sorozat, trance-szel, house-zal, és az angol Paul Thomas-szal, valamint Kühllel és Surprise-zal a főszerepben.

A francia dubos Boozoo Bajou a tavalyi viharos partylemondás után, úgy tűnik, ezúttal megtiszteli a Deck Attack szervezőcsapatot. A franciákon kívül persze a rezidensek, Infragandhi és Cyborg Templar is játszanak szombaton a Trafóban.

Forrás: [origo]
Boozoo Bajou

Végül emlékezzünk meg az A38 hajón, a Műcsarnokban és a Jövő Házában zajló multikulturális Intro Fesztiválról. Elektronikus zenei metszete szombaton az utolsóként említett helyszínen tárul a nézők elé: a Jövő Háza Teátrumában a brit electro-world zenét játszó, pontosabban az afrikait és a keltát elktronikával vegyítő brit Afro Celt Sound System koncertezik.

Peter Poppara