Ülőhely az ablaknál

Vágólapra másolva!
Hogyha akad a lakásban egy régi faláda, nagyobb fadoboz, némi idő ráfordításával hangulatos ülőhelyet varázsolhatunk belőle.
Vágólapra másolva!

Nem kell szakembernek lenni ahhoz, hogy elkészítsük ezt a kényelmes, hangulatos ülőhelyet. Bármilyen faláda vagy alacsony fiókos szekrény megfelel a célnak; lehetőleg válasszunk festetlen darabot, máskülönben első lépésként le kell dörzsölni róla a festéket, és beeresztő alapozóval lekezelni a felületet.

Hozzávalók: Festetlen faláda, vagy alacsony fiókos szekrény; dekoratív faléc; ragasztó; vizes hígítású diszperziós festék; smirglipapír; sima ecset; bútorlakk.

Forrás: HomeGardenForrás: HomeGarden

Miután lefestettük a ládát nagyon halvány türkiz árnyalatú festékkel, hagyjuk száradni egy keveset, majd kissé kaparjuk le a megszáradt festéket keskeny kaparóval, amíg a faalap áttetszik a festék mögül.

Készítsük elő a láda dekoratív elemeit: vágjunk ki négy darab 310 mm-es, illetve négy darab 250 mm-es lécet, és két végüket vágjuk be 45 fokos szögben úgy, hogy pontosan egymásra illeszkedjenek. Kenjük be ragasztóval az egyik oldalukat, és ragasszuk a ládához olyan módon, hogy szabályos keretet alkossanak.

Festés előtt ne feledkezzünk meg ronggyal eltávolítani a felesleges ragasztót a felületről. Hígítsuk fel a festéket vízzel 30%-ban, majd fessük be a felületet a farosttal megegyező irányban, és hagyjuk megszáradni. Dörzspapír segítségével távolítsuk el a festék egy részét, amíg láthatóvá válik a fa struktúrája. Gondosan szárítsuk meg a felületet, majd kenjük át bútorlakkal.

Ezután díszítsük a már kész ülőhelyet színes, vidám párnahuzatba bújtatott díszpárnákkal. Jelen esetben három darab 400x400 mm-es, illetve két darab 360x450 mm-es párnát választottunk.