Arcplasztika gyanújába keveredett egy pekingi pincsi

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: Hölgyfórum
Veszélyes Viszony állítólag csak torokműtéten esett át

Hivatalos vizsgálatot indítottak, amelynek eredményétől függ, hogy a nyertes pincsit megfosztják-e címétől. Azok a hobbiállatok ugyanis, amelyeknek változtatást végeztek külsejükön, ki vannak tiltva a Cruft versenyéről a Kennel Club szigorú szabályzata szerint.

A szabály alól csak akkor lehet kibújni, ha a gazda írásban folyamodik a vezetőséghez, és fölmutatja az állatorvosi véleményt arról, hogy a műtétre miért volt feltétlenül szükség. A szervezők azonban nem kaptak ilyen kérvényt Danny két tulajdonosától, Bert Easdontól és Philip Martintól. A Kennel Club szóvivője elmondta a The Sun című lapnak: "A szokásos ügymenetet követve egyelőre fölszólítottuk a tulajdonosokat, hogy mutassák be a szükséges igazolást."

A két gazda elismeri, hogy Danny, valódi nevén Dangerous Liaison (Veszélyes Viszony) júniusban valóban átesett egy torokműtéten. Állításuk szerint erre a műtétre légzési nehézségek miatt volt szükség, nem pedig azért, hogy megváltoztassák a kutya külsejét. A glasgow-i pár szerint a rágalmat féltékeny ellenfelek eszelték ki.