Medvebocsokat téptek le a fáról, hogy szelfizzenek velük, botrányos ítélet született - videó

Vágólapra másolva!
Az Origo korábbi cikkben már beszámolt arról, hogy egy csoport tagjai három küszködő medvebocsot rángattak le a fáról és megpróbáltak velük fényképezkedni. Az egyik kölyköt állatvédők mentették meg, a csoport tagjai ellen azonban nem emelnek vádat, csak figyelmeztetést kaptak.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról korábban az Origon beszámolt, elfogtak egy fiatalokból álló csoportot Észak-Karolinában, miután azok három medvebocsot rángattak le egy fáról, hogy szelfizhessenek velük. Egy szemtanú által készített videón látható, amint egy csoport tagjai három medvebocsot rángatnak le egy fáról, hogy fotókon pózoljanak velük, miközben az állatok küszködnek. Az egyik kölyök elszaladt, ekkor a csoport egyik tagja üldözőbe vette, akit az állat ezután megharapott.

Az egyik kölyköt állatvédők mentették meg, a csoport tagjai ellen azonban nem emelnek vádat, csak figyelmeztetést kaptak.

Az egyik kölyköt rémülten találták meg egy közeli tónál.

A kölyök reszketett, és az egyik mellső mancsa megsérült. Nagyon rémült volt a megpróbáltatások után

 - mondta Ashley Hobbs, az NCWRC biológusa és medveszakértője.

A kölyköt az Appalachian Wildlife Refuge menhelyre vitték, és most már jól van. A medvebocs a rehabilitációs intézményben marad, amíg elég idős nem lesz ahhoz, hogy visszaengedjék a vadonba.

A másik kölyköt nem találták meg, de a szakértők szerint ez azt jelenti, hogy visszatalált az anyjához. Az anyamedvék általában biztonságos helyen, például egy fán rejtik el kölykeiket, amíg azok élelmet keresnek.

A csoport ellen, akik a kölykökkel fotózkodtak, úgy tűnik, nem fognak vádat emelni, de a vadvédelmi tisztviselők és biológusok beszéltek velük arról, hogy miért fontos békén hagyni a kölyköket - írta a HuffPost.

Azok az emberek, akik megpróbálnak befogni vagy megzavarni egy kölyköt, nemcsak a kölyök biztonságát kockáztatják, hanem a sajátjukat is, ha az anyamedve a közelben van, mivel az megpróbálhatja megvédeni a kölykeit. Ez gyakran nem végződik jól sem az emberek, sem a medvék számára, ahogyan azt ebben az esetben is láthattuk

- mondta Colleen Olfenbuttel, az NCWRC szakértője sajtóközleményében.

Tavaly a Yellowstone Nemzeti Parkban egy nő szerette volna lefényképeztetni magát egy hatalmas bölénnyel, amely a közelben állt. Az állat azonban megunta, hogy a turista egyre közelebb merészkedik hozzá, és elzavarta onnan. A parkban kifejezetten felhívják a turisták figyelmét arra, hogy ne merészkedjenek közel a bölényekhez, a nő mégis megtette.