Kizuhant egy diák egy kolozsvári iskola emeletéről

Vágólapra másolva!
Kizuhant egy 16 éves diáklány hétfőn az iskolája egyik emeletéről Kolozsváron. Súlyos sérülésekkel szállították kórházba.
Vágólapra másolva!

A diáklány a kolozsvári Budai Nagy Antal (Dorobanților) utcában található iskola egyik emeletéről zuhant ki. Mentők érkeztek a helyszínre, hogy sürgősségi ellátásban részesítsék a diáklányt.

Amikor a mentők megérkeztek a helyszínre, a lány eszméleténél volt, de súlyos sérülései voltak, ezért kórházba szállították - írta a Maszol.

Tragédiák az iskolákban

Januárban egy diák az iskola negyedik emeletéről zuhant ki Gyulafehérváron, az életét már nem tudták megmenteni.

Két éve egy budapesti gimnázium első emeleti ablakból esett ki egy 12. osztályos tanuló. A diáklány csodával határos módon nem szenvedett súlyos sérüléseket, a saját lábán hagyta el a helyszínt, ahová egyébként rendőrautó is érkezett.

Egy speciális iskola második emeleti ablakából zuhant ki egy 9 éves, autista kisfiú is 2022-ben a szlovákiai Eperjesen. Mint kiderült, az ablakot, amin kizuhant, azért nyitották ki, hogy kiszellőzön a terem és az is, hogy a gyerek a baleset időpontjában nem volt egyedül. Két másik gyerek és egy tanár is mellette volt.