Súlyos baleset történt a híres hollywoodi vidámparkban, 15-en megsérültek

Vágólapra másolva!
Tizenöt ember megsérült, miután szombat este egy négy kocsiból álló villamos ütközött az Universal Studios Hollywood vidámparkban.
Vágólapra másolva!

A Los Angeles megyei tűzoltóság helyi idő szerint nem sokkal 21 óra után vonult ki a vidámparkba egy bejelentést követően.

Egy négy kocsiból álló villamos volt érintett az incidensben. A villamos utolsó kocsija a síneknek ütközött, miközben egy parkolóháznál lefelé haladt egy dombon.

Valamiféle probléma volt a fékekkel. Még nem tudjuk pontosan, hogy mi volt az

- mondta a vidámpark szóvivője.

Mint sok más vidámparkban, a Universal Studios Hollywoodban is villamosok szállítják az embereket a több mint 400 hektáros területen - írta a BBC. A park fő attrakciói közé tartozik 2007 óta Floridában a Harry Potter varázslóvilágát bemutató stúdiótúra. A Universal Studios Hollywood 1915-ben filmstúdióként kezdte működését, 1964-ben pedig vidámparkkal bővült. 

A világon több Universal Studios park található. 2021-ben megnyitotta legnagyobb szórakoztatóparkját az amerikai Universal Stúdió Pekingben is. Az idegenforgalmi látványosság a 21 milliós kínai főváros központjától 30 kilométerre elhelyezkedő Tuncsou városrészben található, saját metrómegállóval rendelkezik.

A Universal Studios szóvivője elmondta: 

Szombat este egy villamos baleset történt a vidámparkban, több ember megsebesült. Azon dolgozunk, hogy támogassuk vendégeinket és tisztázzuk a baleset körülményeit.

Súlyos baleset történt évekkel ezelőtt a vállalat Japán parkjában is

Rémisztő élményben volt részük azoknak, akik az oszakai Universal Studios Japan élménypark Repülő Dinoszaurusz nevű hullámvasútjára befizettek. A 1100 méteres pálya egyébként is próbára teszi az idegeket, ám ezúttal két kocsi leállt félúton, az utasok pedig 30 méteres magasságban lógtak fejjel lefelé.