A turistaforgalom ellen tüntetnek április végén a Kanári-szigeteken

Hatalmas tüntetés lesz a Kanári-szigeteken a megnövekedett turistaforgalom miatt.
Hatalmas tüntetés lesz a Kanári-szigeteken a megnövekedett turistaforgalom miatt.
Vágólapra másolva!
A Kanári-szigeteken április 20-án tüntetések lesznek. A helyiek a megnövekedett turistaforgalom miatt vonulnak utcára. A brit turistákat előre figyelmeztették.
Vágólapra másolva!

Az április 20-a után Lanzarotéra és Tenerifére látogatni szándékozó brit nyaralókat figyelmeztették a helyiek esetleges tiltakozásaira. A Kanári-szigetek lakosai - köztük Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote és La Palma - nagyszabású tiltakozást szerveznek a megnövekedett turistaforgalom miatt.

A Kanári-szigetek elnöke, Fernando Clavijo emlékeztetett mindenkit, hogy a turizmus a helyi gazdaság fő alappillére. 

Elmondta, hogy a turisták azért jönnek, hogy jól érezzék magukat és hogy a Kanári-szigeteken költsék el a pénzüket. Emlékeztette a tiltakozókat, hogy legyenek felelősségteljesek ebben az akcióban, mivel a brit turisták minden tavasszal és nyáron milliókat költenek el itt.

A helyzet riasztó

A turisták számának rekordméretű növekedése ellenére a szegénység továbbra is növekszik. A tiltakozások miatt a brit turistákat figyelmeztették, hogy fagyos fogadtatásra számítsanak, ha idén látogatnak el a szigetre.

A helyközi utazások, amelyek korábban néhány percig tartottak, most könnyen másfél órát is igénybe vehetnek, ami hozzájárul az általános közlekedési káoszhoz - írta a Mirror.

A tiltakozásokra reagálva egy közösségi média felhasználó azt írta: 

A zsúfoltságért és az alapvető szolgáltatások hiányáért, valamint a környezet pusztulásáért csak a Kanári-szigetek kormányát lehet hibáztatni. Nem épített elegendő lakást a helyiek számára, nem épített megfelelő infrastruktúrát és utakat. Örömmel teszik zsebre a turizmusból származó bevételeket, de nem akarják elkölteni ezt a pénzt ezeknek a problémáknak a megoldására.

Hatalmas tüntetés lesz a Kanári-szigeteken a megnövekedett turistaforgalom miatt.
Hatalmas tüntetés lesz a Kanári-szigeteken a megnövekedett turistaforgalom miatt.
Fotó: Facebook

A feszültségek az elmúlt hónapokban egyre nőttek. Az elmúlt hónapokban a helyiek egyre gyakrabban követelték az idegenforgalom visszaszorítását, többek között idegenforgalmi adó kivetését és szigorúbb korlátozásokat.

Félő, hogy a népszerű szigetegyüttes az összeomlás szélén áll, mivel nehezen tudnak megbirkózni a turisták számával. 

Palm-Marban, a sziget déli részén található kisvárosban a lakosok és a látogatók a falakra firkált üzenetekre ébredtek, amelyeken ez állt:

Az én nyomorúságom a te paradicsomod!