Szili Katalin: A béke iránti vágy a jövőt jelentené

SZILI Katalin
Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Számunkra a béke iránti vágy és óhaj a jövőt, a gyerekeink jövőjét is jelentené - mondta Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó egy régiós versíró-rímfaragó versenyen szerdán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Penészleken.
Vágólapra másolva!

A politikus a magyar-román határ mellett fekvő községben a diákoknak arról beszélt, hogy a versenyre benevezett gyerekek "költészetbe öntik" az érzéseiket, és ezzel olyan tudást kapnak, amely örökké az övék marad.

A versnek a szívben és a lélekben kell megszületnie, benne a végtelen jelenik meg, egyszerre jelenti a mulandót és a maradandót, leírva pedig mindörökké megmarad, így a jövőnek is szól 

- fogalmazott Szili Katalin. Az ő kezükben van a jövő, az a jövő, ami nemcsak egy-egy település vagy közösség, hanem az egész magyarságnak, a nemzetnek a jövőjét jelenti - hangsúlyozta, hozzátéve, ezért szükséges őket anyagilag, erkölcsileg és morálisan megbecsülni.

Mindenkiben ott van a feltámadás reménye

A közelgő húsvéti ünnepkörről szólva azt mondta, hogy a nagyhét ünnepén mindenkiben ott van a feltámadás reménye, ez pedig a háború árnyékában és a "megbolydult" világban fontos értéknek számít. Azok az értékek, amikről évtizedeken, évszázadokon keresztül azt hittük, hogy örök értékek, felborulni látszanak, a békétlenség pedig sokszor inkább próbára teszi az embert, mint az, hogy önmaga is békét sugalljon - hangoztatta Szili Katalin.

Az eseményen Simon Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője gratulált a versenyen résztvevő gyerekeknek. A Mátészalkai Tankerületi Központ támogatásával megrendezett kétfordulós versíróversenyen tizenhárom általános iskola kilencven tanulója vett részt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK