San Franciscóban felszálláskor leszakadt egy repülőgép kereke és rázuhant a parkoló autókra

Vágólapra másolva!
San Franciscóban a United Airlines repülőgépének az egyik 256 kilós kereke nem sokkal a felszállás után leesett, és rázuhant az ott parkoló autókra, rommá törve azokat.
Vágólapra másolva!

A United Airlines egyik járata a San Franciscó-i repülőtérről indult Japánba Oszakába, és alig hagyta el a kifutópályát, amikor a gép kereke leszakadt.

A 235 utast és 14 fős személyzetet szállító gépet a Los Angeles-i repülőtérre irányították át a futómű meghibásodása miatt.

A gép helyi idő szerint 13 óra 20 perc körül biztonságosan leszállt a Los Angeles-i repülőtéren, további incidensek nélkül.

Egy új gépet indítottak, hogy az utasokat a Los Angeles-i reptérről Japánba szállítsák.

Ez a baleset nem az első incidens, ami a Boeing gépekkel a közelmúltban történt.

A Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal csütörtökön közölte, hogy vizsgálatot indított egy múlt havi incidens miatt, amikor a United Airlines egyik járatának kormánypedáljai beragadtak - írja a Reuters.

A New York Post szerint egy nappal korábban pedig a United Airlines egy másik gépének hajtóműve repülés közben egyszer csak lángra lobbant.

Januárban pedig rögzítőcsavarok hiánya miatt szakadt ki repülés közben az Alaska Airlines Boeing 737 MAX 9-es típusú  repülőgépének ajtaja. 

A Boeing gyártási folyamatainak ellenőrzésében, az alkatrészek kezelésében és tárolásában, valamint a termékellenőrzésben az illetékes szervek problémákat állapított meg - írja a  Daily Mail.

Ezek után repülési tilalmat rendeltek el a Boeing egyik típusánál, egy másiknak pedig leállították a gyártását.