Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megsemmisítő rakétatámadás érte Ukrajnát, Oroszország nem hagyta megtorlatlanul Belgorodot

Események

Ukrajna, Oroszország, háború, hadgyakorlat
Az ukrán nemzeti gárda katonái.
Fotó: Jakiv Liasenko
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül25 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 766. napjáról.

 

06:11
március 30, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt pénteken

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

06:19
március 30, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. március 29-én az ukrán-magyar határszakaszon 6489 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 4890 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 50 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

06:22
március 30, 2024
Vágólapra másolva!

Újabb kahovkai katasztrófa jöhet

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök napi videójában beszélt arról, hogy az elmúlt napokban több támadás is ért fontos energetikai központokat, így a Dnyeszter Erőművet és a Kanivi Erőművet, ami szerinte előre vetítheti egy újabb, a kahovkai erőműben okozotthoz hasonló tragédiát, amivel Ukrajna mellett Moldova is közvetlen veszélybe kerülne. 

(A kahovkai vízerőmű gátjának felrobbantásakor hatalmas területet árasztott el a víz, illetve százezrek ívóvízellátásában keletkezett zavar).

07:16
március 30, 2024
Vágólapra másolva!

Létszükséglet az amerikai támogatás

Ukrajnának "kis lépésekben" kell visszavonulnia, ha nem kapja meg az Egyesült Államok támogatását - mondta Volodimir Zelenszkij a Washington Postnak.
"Ha nincs amerikai támogatás, az azt jelenti, hogy nincs légvédelmünk, nincs Patriot-rakétánk, nincsenek zavaróink az elektronikus hadviseléshez, nincsenek 155 milliméteres tüzérségi lövedékeink. Ez azt jelenti, hogy visszamegyünk, visszavonulunk, lépésről lépésre, kis lépésekben – mondta Zelenszkij.

07:57
március 30, 2024
Vágólapra másolva!

Baráti tűz lőhette le a gépet

Az ukrán haditengerészet állítása szerint Oroszország saját erői lőttek le egy orosz katonai repülőt pénteken.
Dimitro Pletencsuk szóvivő azt mondta, hogy az oroszok fokozott készültségben vannak, és "valaki nagyon érmet akart szerezni".
 

08:35
március 30, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz repülőket tartóztatott fel az olasz légierő

Az olasz légierő elfogott két, nemzetközi vizek felett repülő orosz repülőgépet a Balti-tengeren – közölték római védelmi források a Reuters hírügynökséggel.

Az elfogásokat a lengyelországi malborki bázison állomásozó olasz Eurofighter-repülőgépek hajtották végre a NATO légirendészeti missziója keretében, további részleteket nem közöltek.

Az orosz repülőgépeket a radarok észlelték, de nem reagáltak a rádiójelekre és a kommunikációra.

09:00
március 30, 2024
Vágólapra másolva!

Két drónt lőttek le a belgorodi régió felett

Az orosz katonaság lelőtte az ukrán fegyveres erők két drónját Belgorod térsége felett – jelentette a Honvédelmi Minisztérium.

A minisztérium később kijelentette, hogy moszkvai idő szerint 08:00 körül a fegyveres erők újabb ellenséges drónt számoltak fel a régió felett.

Ukrajna, orosz-ukrán háború, Oroszország, drón, Bahmut, háború
Ukrán katonák egy Poseidon H10-es közepes hatótávolságú drónt készülnek indítani
Fotó: Efrem Lukackij / MTI/AP/Efrem Lukackij

 

09:30
március 30, 2024
Vágólapra másolva!

Felrobbantott egy civilt egy akna Donyeckben

Egy civil súlyosan megsérült egy gyalogsági akna robbanásában Donyeck Petrovszkij kerületében – jelentette Alekszej Kulemzin, a város polgármestere a Telegram-csatornán. A Lepestok gyalogsági aknát (PFM-1) úgy tervezték, hogy károsítsa a lábakat, és akkor aktiválódik, amikor valaki rálép. 

Információk szerint tegnap este a Petrovszkij városrészben, a Rastrelli utcában egy 1938-ban született férfit felrobbantott a „Lepestok” gyalogsági akna, és súlyosan megsérült 

– áll a közleményben. 

10:07
március 30, 2024
Vágólapra másolva!

ATACMS-csapások a krími repülőterekre

Zelenszkij bejelentette, hogy olyan rakétákkal akar csapást mérni a Krím-félszigetre, amelyekkel Kijev még nem rendelkezik.

Bejelentette ugyanis azon szándékát, hogy ATACMS rakétákkal támadja meg az orosz Krím-félsziget infrastruktúráját, különös tekintettel a repülőterekre.

Ugyanakkor megjegyezte, hogy Ukrajna nem kapott nagyobb hatótávolságú ATACMS ballisztikus rakétákat az Egyesült Államoktól.

10:32
március 30, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország létrehozott egy rendszert a drónok üzemeltetőinek védelmére

Az orosz csapatok FPV drónjainak üzemeltetői számára létrehoztak egy megtévesztő védelmi rendszert, a „Lodyr”-et, amely a drónok legénységét szimulálja, és ezzel komolyan megnehezíti az ukrán fegyveres erők számára a valódi célpontok felkutatását – mondta Dmitrij Kuzjakin, a fejlesztő cég vezérigazgatója.

11:09
március 30, 2024
Vágólapra másolva!

Német szövetségi alkancellár: Németországnak meg kell védenie magát

Németország békét szeretne, de nem hisz az ukrajnai háború gyors lezárásában, és fel kell készülnie arra, hogy megvédje magát katonai támadásokkal szemben - jelentette ki az X platformon a húsvéti ünnepek alkalmából közzétett videóban Robert Habeck német szövetségi alkancellár.

Békét szeretnénk. Igen. De az őszinte, keserű válasz: valószínűleg nem lesz gyors, jó vége, még ha másképp is szeretnénk 

- fogalmazott Robert Habeck az ukrajnai háborúval kapcsolatban a pénteken közzétett videóban. 

Hangsúlyozta: "alkalmazkodnunk kell a fenyegetettségi helyzethez. Minden más naivitás lenne. Németország ezért jól tenné, ha többet fektetne saját biztonságába. Nekünk, Németországnak, az Európai Uniónak mindenben meg kell védenünk magunkat, beleértve a katonai támadásokat is".

11:33
március 30, 2024
Vágólapra másolva!

Légiriadót rendeltek el Ukrajna nyolc régiójában

Légiriadót rendeltek el Ukrajna nyolc régiójában az ukrán digitális minisztérium online térképének adatai szerint.

A riasztó moszkvai idő szerint 11.34-kor szólalt meg Ukrajna Harkov, Poltava, Szumi, Dnyipropetrovszk, Kirovograd, Nyikolajev, Cserkasszi és Odessza régiójában.

Szombaton korábban az ország északkeleti részén számos régióban megszólalt a riasztás, de egy idő után törölték.
 

12:07
március 30, 2024
Vágólapra másolva!

Zelenszkij kirúgta két hivatali vezetőjét

Volodimir Zelenszkij folytatta a hozzá közel álló tisztviselőkkel kapcsolatos változtatásokat, és kirúgta hivatala két helyettes vezetőjét, valamint kinevezte a szomszédos Moldáviába akkreditált nagykövetnek a biztonsági szolgálat egy korábbi vezető tisztviselőjét. Elnöki rendeletben jelentette be Andrij Szmirnov (aki a jogpolitikai ügyekért volt felelős), valamint Olekszij Dnyiprov (aki a hivatal "apparátusát" vezette) elbocsátását.

Helyükre kerül Olena Kovalska, aki az elnöknek adott tanácsokat, valamint Iryna Mudra, aki igazságügyi miniszterhelyettesként dolgozott.

Zelenszkij átfogó változásokat eszközölt az elmúlt időben, különösen a legfelsőbb katonatisztek körében.

12:35
március 30, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország 12 drónt lőtt ki Ukrajnára az éjszaka folyamán

Oroszország az éjszaka folyamán négy rakétát és 12 Shahed drónt lőtt ki Kelet-Ukrajnára - jelentette ma reggel az ukrán légierő.

A tisztviselők szerint a drónok közül kilencet lőttek le négy régióban.

Moszkva az elmúlt napokban fokozta a ballisztikus rakéták használatát - amelyek sokkal gyorsabbak, mint a hagyományos cirkálórakéták, és nehezebb lelőni őket.

13:12
március 30, 2024
Vágólapra másolva!

Zelenszkij moldovai nagykövetet nevezett ki

Zelenszkij esti videóbeszédében elmondta, hogy Olekszij Danilovot, Ukrajna Biztonsági és Védelmi Tanácsának korábbi vezetőjét nevezte ki moldovai nagykövetté, mondván, hogy Danilov diplomáciai kinevezést szeretett volna.

 

13:49
március 30, 2024
Vágólapra másolva!

Az ukrán csapatok lakóépületeket támadtak Herszonban

Az ukrán fegyveres erők lakóépületeket támadtak meg Novaja Kahovkában, Herszon régióban. Az egyik ház kigyulladt. A tüzet gyorsan eloltották.

Az ukrán fegyveresek újabb támadást hajtottak végre civilek házai ellen Novaja Kahovkában 

– írja a városvezetés a Telegram csatornán.

14:50
március 30, 2024
Vágólapra másolva!

Nőtt a krasznogorszki terrortámadás halálos áldozatainak száma

A rendkívüli helyzetek minisztériumának moszkvai régió főigazgatósága frissítette a terrortámadás áldozataira vonatkozó adatokat. 

A krasznogorszki terrortámadás következtében 551-en megsérültek és 144-en meghaltak 

- jelentette a Moszkvai Régió Sürgősségi Helyzetek Minisztériumának Főigazgatósága.

15:37
március 30, 2024
Vágólapra másolva!

Az orosz légvédelmi rendszerek egy hét alatt 1208 ukrán drónt lőttek le

Az elmúlt héten (március 23. és március 30. között) az orosz légvédelmi rendszerek 1208 ukrán drónt, 20 különféle típusú rakétát, 171 MLRS-lövedéket és egyéb célpontokat lőttek le – jelentette szombaton az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata.

16:22
március 30, 2024
Vágólapra másolva!

Berlinben több ezer ember gyűlt össze az ukrajnai béketárgyalásokért

Berlinben húsvéti tüntetés zajlik az ukrajnai béketárgyalásokért és Németország ukrán konfliktusban való részvétele ellen, amelyen több ezren vesznek részt – jelenti a RIA Novosztyi tudósítója.

A felvonulást a különböző békekezdeményezéseket összefogó Friedenskoordination mozgalom szervezte.

A tüntetők délután egy órakor gyülekeztek a kelet-berlini Karl-Marx-Allee-n, a szervezők előre bejelentették, hogy 6000 résztvevő lesz. A tiltakozás mottója a "Harckészültség? - Soha többé!"

17:11
március 30, 2024
Vágólapra másolva!

Az orosz csapatok előnyösebb pozíciókat foglaltak el Avgyijivka irányában

Az ukrán katonák egy hét alatt több mint 1,8 ezer katonát veszítettek Avgyijivka irányában - jelentette szombaton az orosz védelmi minisztérium.

Avgyijivka irányban az orosz csapatok egységei továbbra is aktívan előrenyomultak és előnyösebb pozíciókat foglaltak el. Légicsapások és tüzérségi harcok folynak a területen, az oroszok 64 ellenséges támadást vertek vissza.

18:09
március 30, 2024
Vágólapra másolva!

Zelenszkij felmentette főtanácsadóját és több más munkatársát

Volodimir Zelenszkij felmentette főtanácsadóját és több más munkatársát szombaton.

Az ukrán elnök menesztette Szerhij Sefirt, aki 2019 óta töltötte be a főtanácsadói tisztséget. Felmondott három tanácsadójának is, valamint két elnöki képviselőnek, akik az önkéntesek tevékenységét, illetve a katonák jogait felügyelték.

Egyelőre nem adtak magyarázatot a hónapok óta tartó személycserék újabb hullámára. Kedden Olekszij Danyilovot, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkárát menesztette az államfő, február 8-án pedig Valerij Zaluzsnijt, a fegyveres erők parancsokát, akit márciusban Ukrajna nagy-britanniai nagykövetévé neveztek ki.

19:05
március 30, 2024
Vágólapra másolva!

Herszon és Harkov régiót támadták az oroszok

Egy ember meghalt és három megsebesült az elmúlt 24 órában Ukrajna herszoni és harkovi régióira mért orosz támadásokban - közölték az ukrán hatóságok március 30-án.

20:04
március 30, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz csapás érte Krasznohorivkát

Krasznohorivka elleni orosz támadásban meghalt egy idős férfi és egy nő.

Az ukrán hatóságok szerint az egyik házban meghalt egy 73 éves férfi. Egy 70 éves nőt pedig egy szomszédos utcában lévő házában öltek meg a lövedékek.

20:31
március 30, 2024
Vágólapra másolva!

A britek szerint folyamatos a mozgósítás Oroszországban

Egyesült Királyság védelmi minisztériuma szerint Oroszország havonta mintegy 30 000 katonát mozgósít.

"Oroszország nagy valószínűséggel továbbra is képes a veszteségek elviselésére és az ukrán erők kifárasztását célzó támadások folytatására" - áll a brit védelmi minisztérium legfrissebb jelentésében.

06:29
március 31, 2024
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről