Vége a túszdrámának, elrabolt tinédzsert mentettek ki egy kaliforniai motelből

emberrablás
Vágólapra másolva!
Elrabolt tinédzsert mentettek ki egy kaliforniai motelszobából, miután az emberrablók azzal fenyegetőztek, hogy testrészeket vágnak le, ha nem fizetnek nekik váltságdíjat.
Vágólapra másolva!

A három férfi 500 ezer dolláros (180 millió forint) váltságdíjat követelt, és amikor azt több napig nem fizették ki, azzal fenyegetőztek, hogy elkezdik levágni a tinédzser testrészeit. A három férfi életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat.

- mondta Martin Estrada, az Egyesült Államok ügyésze.

A szörnyű megpróbáltatás szeptember 18-án kezdődött, amikor a három férfi szándékosan belehajtott a tinédzser autójába, miközben Highlandben tartózkodott.

A gyanúsítottak a szándékos ütközés után megragadták az áldozatot, és a járművükbe kényszerítették.

A nyomozók a három férfit a 22 éves Fidel Jesús Patino Jaimes, a 26 éves Jair Tomás Ramos Domínguez és a 27 éves Ezequiel Felix López néven azonosították. Az ügyészek szerint a három gyanúsított Santa Mariából származik.

Később a tinédzser édesanyja kapott egy hívást egy mexikói telefonszámról. A hívó fél azt követelte, hogy szállítson 500 000 dollárt (180 millió forint) egy bizonyos helyre a mexikói Nogalesben.

Röviddel a telefonhívás után egy videót kapott, amelyen a fia egy Jeep Grand Cherokee hátsó ülésén látható. A fiú egy előre megírt üzenetet kezdett el felolvasni, amelyben azt állította, hogy apja New York-i tettei miatt rabolták el.

Miután a váltságdíjat több napig nem fizették ki, a gyanúsítottak azzal fenyegetőztek, hogy levágják a gyerek testrészeit. Később 100 ezer dollárra (36 millió forint) csökkentették a váltságdíjat.

A megyei seriffhivatal és a Santa Maria-i rendőrség segítségével az FBI a gyanúsítottak nyomára bukkant a Santa Maria-i Motel 6-ban.

A bűnüldöző szervek az ajtókamerák videói alapján azonosították a kocsit és összevetették azt egy, a Facebook Marketplace-en árult járművel.

Szeptember 22-én a nyomozók razziát tartottak a motelben, ahol a csoport megszállt.

A motelszobában a bűnüldöző szervek megtalálták a három férfit, akik közül az egyiknél pisztoly volt.

A nyomozók a tinédzsert a földön fekve találták meg a sarokban.

A három férfit emberrablással vádolták meg, ami a törvény szerint életfogytiglani börtönbüntetést von maga után - írta a CBS.