Hatalmasat hibázott az amerikai titkosszolgálat, betörtek Joe Biden emberéhez

politics Horizontal
National Security Advisor Jake Sullivan walks through the US Capitol as he arrives to brief Senators on Russia and Ukraine, in Washington, DC on February 14, 2022. (Photo by MANDEL NGAN / AFP)
Vágólapra másolva!
Az amerikai titkosszolgálat nyomozást indított, mert behatoltak egy nemzetbiztonsági tanácsadó otthonába, miközben a ház előtt két ügynök is vigyázott a tanácsadó biztonságára.
Vágólapra másolva!

Az amerikai titkosszolgálat vizsgálja a Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó otthonába történt behatolást, amire múlt hónapban került sor - írta a BBC.

A férfi - aki még mindig szabadlábon van - helyi idő szerint hajnali 3 óra körül ittas állapotban sétált be Sullivan otthonába.

Jake Sullivan, nemzetbiztonsági tanácsadó Forrás: AFP/Mandel Ngan

A behatolás idején a titkosszolgálat két ügynöke kint parkolt a nemzetbiztonsági tanácsadó otthona előtt és nem tudtak a betörésről, amíg Sullivan nem szólt nekik.

Sullivan szembeszállt a férfivel és távozásra szólította fel. A behatoló a jelek szerint nem ismerte, és nem állt szándékában bántani a nemzetbiztonsági tanácsadót.

Az ügynökség vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogyan történhetett ez.

Egy rendvédelmi tisztviselő azt nyilatkozta, hogy Sullivan titkosszolgálati embereit lecserélték, és időközben "további biztonsági rétegekkel" egészítették ki a védett személy őrzését.

Amerikában a választott tisztségviselők és politikusok egyre több fenyegetéssel és zaklatással szembesülnek az utóbbi időben.