Öt ember meghalt, kilencen pedig megsebesültek egy lövöldözésben az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
A bank alkalmazottja volt az a férfi, aki munkahelyén 4 embert lőtt le, másik 9-et pedig megsebesített hétfő reggel az Egyesült Államokban, Kentucky állam fővárosának, Louisville-nek a központjában.
Vágólapra másolva!

A lövöldözéssel kapcsolatban a louisville-i rendőrség egy rövid sajtótájékoztató keretében közölte, hogy a rendőrök egy bejelentésre vonultak ki, ahol egy lövöldözésbe futottak - írja a BBC.

Lousville megbízott rendőrfőnöke beszámolt arról, hogy a férfit a rendőrökkel vívott tűzpárbajban lelőtték.

Jaqueline Quinn-Villaroel hozzátette, remélik, hogy az interneten megjelent erőszakos felvételeket sikerült mindenhonnan eltávolítani.

A sérültek közül ketten rendőrök, egyikük, egy 26 éves tiszt állapota válságos; rajta műtétet hajtottak végre.

Louisville egyetemi kórházának szóvivője azt közölte, hogy a sérültek közül többeket már hazaengedtek. A lövöldözésről szóló bejelentés után néhány percen belül kiérkeztek a helyszínre a rendőrök, akik ezzel több ember életét mentették meg - hangzott el a sajtóértekezleten, ahol azt is közölték, hogy a tettes a banknyitás előtt nyitott tüzet a kollégáira, akik épp értekezletet tartottak.

Elhangzott, hogy a fegyveresnek kapcsolata volt a bankkal, de egyelőre nem világos, hogy a pénzintézet, az Old National Bank jelenlegi vagy korábbi alkalmazottjáról van-e szó.

Az FBI ügynökei a helyszínre érkeztek, és segítenek a helyi rendőrségnek - közölte az iroda a Twitteren.

A város polgármestere, Craig Greenberg is a helyszínre érkezett nem sokkal a lövöldözés után.

Az incidens Louisville belvárosában történt, közel a Louisville Slugger Field baseballstadionhoz és néhány háztömbnyire a Kentucky International Convention Centre és a Muhammad Ali Centre-től. Nem sokkal a Lousville belvárosában történt erőszakos cselekmény után a város egy másik kerületében is lövöldözésben halt meg egy ember, egy másik pedig megsebesült - mondták el az illetékesek a tájékoztatón, de az is elhangzott, hogy a két eset között nincs kapcsolat.