Saját magát buktatta le a késmárki sorozatgyilkos

Vágólapra másolva!
Az elmúlt évtized legkegyetlenebb gyilkosságaira derült fény Szlovákiában egy lövöldözés miatt. A rendőrök számára hosszas nyomozás után vált világossá, hogy egy fiatal kamaslomnici benzinkutas, egy idős lőcsei férfi, és egy jegyespár kivégzése ugyanahhoz az emberhez köthető. A sorozatgyilkost évekkel a bűncselekmények után sikerült bíró elé állítani. Ha bűnösnek találják, akár életfogytilgani börtönbüntetést is kaphat.
Vágólapra másolva!

Tavaly októberben két olyan gyilkosság, és egy gyilkossági kísérlet miatt emeltek vádat Ján Románek ellen, amelyeket évekig megoldatlan ügyként kezeltek a szlovák nyomozók. A dolgukat megnehezítette, hogy egyik esetben sem volt kézzelfogható az indíték és az is, hogy hiába próbálták, nem tudták egymáshoz kapcsolni a különböző haláleseteket.

A nyomozásban az jelentette a fordulópontot, amikor júniusban egy férfi rálőtt egy liptószentmiklósi járőrre, amikor megpróbálta őt igazoltatni.

Szeptember 12-én, hétfőn bíróság elé állították a lövöldözőt miután kiderült, hogy nem más, mint a késmárki sorozatgyilkos.

Forrás: Facebook

Hat év után a férfi beismerő vallomást tett, és legféltettebb titkaira is fény derült. Ján Romanek első áldozatát, egy kakaslomnici benzinkút 24 éves alkalmazottját 2015 januárjában ölte meg. Egy maszkot viselő fegyveres lépett be az üzletbe.

A nőre szegezte a fegyverét, és meghúzta a ravaszt.

Mindkét lövés mellkason találta a nőt, akire egy benzinkútra betévedő vevő bukkant rá.

A fiatal eszméletlenül feküdt. Még bevitték a kórházba, de már nem lehetett az életét megmenteni.

2017 májusában is fegyverrel támadt áldozataira a szlovák férfi. Ekkor egy jegyben járó párt szemelt ki magának. a 41 éves Štefant és 35 éves Dankát Hollólomnic falu közelében. A sorozagyilkos az út mellett húzta meg magát. Amikor elhaladt mellette a fiatalok autója és megállt, hogy a sofőr, Štefan felvegye az útra helyezett köveket,

a gyilkos tüzet nyitott, és eltalálta az autóban ülő menyasszonyát.

A rémült vőlegény visszaszaladt a kocsihoz, beült és gázt adott, de 300 méter után letért az útról. A támadást mindketten túlélték.

Románek egy szepességi nyugdíjasra 11 lövést adott le a lőcsei erdőben. A 77 éves férfi holttestét három nappal az eltűnése után találták meg. Az ő esetében sem találtak magyarázatot a nyomozók, egyszerűen hiányzott a gyilkosság indítéka, így évekig megoldatlan maradt az ügy.

A férfi most, közel egy évvel a letartóztatása után bíróság elé állt, ahol így fejezte ki megbánását:

A férfi pszichés állapotát elmeszakértők vizsgálják. Amennyiben nem találnak felmentésre okot adó okot,

a férfi élete végéig börtönben ülhet.

Az ítélethirdetésre október 12-én számít a helyi sajtó - írja a Bors.