Bíróság elé állítottak egy német lelkészt, aki a genderlobbit kritizálta

Olaf Latzel lelkipásztor ítélet
20 November 2020, Bremen: Olaf Latzel, pastor, is in the courtroom before the start of the trial. Because of his statements about homosexuals, the Protestant pastor is standing before the Bremen District Court on charges of incitement of the people. According to the indictment, at a marriage seminar in October 2019, pastor Olaf Latzel is said to have described homosexuals in general as criminals and homosexuality as a "degenerative form of society". Photo: Sina Schuldt/dpa
Vágólapra másolva!
Közösségi elleni uszítás miatt elítélték azt a brémai lelkipásztort, aki korábban például a genderlobbi ellen beszélt. Olaf Latzel 8100 eurós (nagyjából 3 millió forint) pénzbüntetést kapott.
Vágólapra másolva!

Megalapozottnak találta a bíróság a közösség elleni uszítás vádját Olaf Latzel brémai evangélikus lelkipásztor ügyében - írja a 777blog.hu. A cikk szerint akkor kezdődött a botrány, amikor elérhetővé tette a tavalyi házassági szemináriumának hanganyagát.

Olaf Latzel a bíróságon Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sina Schuldt

– A felvételen a következők hangzottak el:

valamint óvakodni kell a „homolobbitól". Egy melegfelvonulás kapcsán a bűnözők kifejezést használta (ezért később bocsánatot kért) – írják.

Az ügy háttere, hogy a templomot, ahol szolgál, keresztényellenes feliratokkal gyalázták, az istentiszteleteket megzavarták, őt magát pedig gyilkossággal is megfenyegették.

A bíróság úgy ítélte, hogy a lelkész kijelentései sértik az emberi méltóságot a homoszexuálisok irányában történő hangulatkeltéssel.

Olaf Latzel

8100 eurós, vagyis 3 millió forintos pénzbüntetés kapott,

amely a kiszabható legalacsonyabb büntetéshez áll közel, és az ügy nem kerül be az erkölcsi bizonyítványba. A lelkipásztor ügyvédje jelezte, hogy jogorvoslattal élnek a döntés ellen.