Nyolc éven keresztül minden héten egy új Porsche árát költötte el a skót lottónyertes

Vágólapra másolva!
A férfi 161 millió fontot nyert feleségével 2011-ben, és attól a naptól kezdve átlagban heti 100 ezer fontot költött a haláláig – írta a Mirror.
Vágólapra másolva!

Colin Weir és felesége, Christine Európa legnagyobb lottóján, a EuroMillions sorsoláson nyerték a 161 millió fontos (körülbelül 63 milliárd 603 millió forint) összeget, amelyből Colin haláláig 40 millió fontot költöttek el.

A nyolc év alatti költéssel kapcsolatban még egy pénzügyi szakértő is azt mondta, hogy

Szemléletesebben ez azt jelenti, mintha nyolc éven keresztül minden héten vennének egyet a legújabb Porsche 911 Carrerából, így a nyolcadik év végére összesen 416 Porschéjuk lenne.

A 71 éves korában meghalt férfi sem vetette meg az autókat, ezért vásárolt is négy luxusautót, amelyek egy 10 ezer font értékű Bentley Arnage, egy 28250 font értékű Jaguar F-Pace SUV, egy 24 ezer fontos Mercedes Benz E Osztály Estate és egy 35 ezer fontos Mercedes Benz V Osztály kisbusz voltak.

Ez a autópark majdnem 40 millió forintot tesz ki önmagában.

Colin Weir azonban nemcsak autókra, de házakra is költött, például 2018-ban megvásárolta az 1,1 millió fontot érő ötszobás tengerparti otthonát, amelyben 2019. decemberi haláláig élt. Ezenkívül feleségének Christine-nek megvásárolta a 3,5 millió fontot érő, Frognal House elnevezésű kúriát a tengerparti Troon település közelében. Így Weir-ék

majdnem 18 milliárd 165 millió forint értékben vásároltak házakat.

Ezenfelül Colin halála előtt nem sokkal a kedvenc foci csapatát is nem kis összeggel támogatta azzal, hogy

55 százalékos részesedést vásárolt a Galsgow-i székhelyű Partick Thistle futball klubban.

Colin Weir 2019 decemberében halt meg 71 évesen, egy szepszis és egy „akut májsérülés" szövődményeként.