Antiszemita muszlim énekest küldenek a franciák Izraelbe, az Eurovízióra

Bilal Hassani
Vágólapra másolva!
Az Origo már korábban megírta, hogy a 19 éves, homoszexuális Bilal Hassani képviseli Franciaországot az Eurovízió dalfesztivál izraeli döntőjében. Most a Valeurs Actuelles, a népszerű francia konzervatív hetilap számolt be arról, hogy Bilal Hassani korábban durván antiszemita Twitter-üzeneteket írt. Hassani példaképe az osztrák transzvesztita énekes, Conchita Wurst, zenei tevékenysége már eddig komolyan megosztotta a francia közvéleményt. A mostani botrány viszont minden eddiginél súlyosabb.
Vágólapra másolva!

A francia-marokkói homoszexuális énekes még 2014-ben írt nagyon durva, Izrael-ellenes Twitter-üzeneteket. Pont akkor, amikor Izrael, a Gázai övezetből érkező folyamatos rakétatámadásokra válaszul katonai hadműveletet indított a Hamász terrorszervezet ellen. Alig egy hónap alatt több mint 100 rakétát lőttek ki Izrael polgári lakosságára, csak a Vaskupolának, a világ talán leghatékonyabb rakétaelhárító rendszerének köszönhető, hogy nem lett rengeteg áldozat. Erre az akkor 14 éves Bilal Hassani nagyon durva üzenetekkel reagált. Szerinte az egész konfliktusért Izrael a felelős, és még azzal is vádolta Izraelt, hogy „emberiség elleni bűncselekményt követett el”. De már ezt megelőzően is nyilvánvalóvá tette, hogy antiszemita, mert

Twitter-üzenetekben védte meg a nyíltan antiszemita humoristát, Dieudonnét,

aki nyílt zsidógyűlöletével folyamatos botrányokat okoz.

Dieudonné M'Bala M'bala (Dieudonné) második generációs kameruni migráns a fundamentalista, rasszista muszlim ideológiák híve.

Rendszeresen pénzbüntetésre ítélik gyűlöletbeszédért, de adócsalás miatt is vesztett már pert. A humorista a 2000-es évek elején állt be a leghangosabb antiszemiták közé, és nyíltan hirdette magát anticionistának és Izrael-ellenesnek. Bilal Hassani, amikor Dieudonné antiszemitizmusával kapcsolatban óriási botrány tört ki Franciaországban, harcos Twitter-üzenetekben védte meg az antiszemita humoristát.

Bilal Hassani Forrás: --

Külön kínos a franciáknak, hogy Hassani pont Izrael fővárosában, Tel-Avivban képviseli majd Franciaországot. Rajongótábora, a francia militáns LGBT-közösség nem is ment el szótlanul emellett, már a hét elején üzenetben szólították fel, hogy bojkottálja az izraeli Eurovízió-döntőt, és ne énekeljen Izraelben, úgymond, az izraeli apartheid mellett. Ezenkívül támogatásukról biztosították a palesztin queereket – vagyis nem heteroszexuálisokat –, akiket egyébként legkevésbé az izraeliek nyomnak el, sokkal inkább a homofób palesztin hatóságoktól és terrorszervezetektől kell félniük.

Bilan Hassani a szokásos magyarázkodással reagált antiszemita botrányára. Azt mondta, hogy azokat a Twitter-üzeneteket nem is ő írta, hanem a barátai, akiknek hozzáférése volt a Twitter-fiókjához. Ez persze nem magyarázat arra, hogy miért nem törölte le őket, bocsánatot azonban ezért sem kért, mindössze azt mondta, sajnálja, hogy nem tette. Ehelyett videóüzenetében azokat kezdte vádolni, akik szóvá tették antiszemitizmusát.

Ezek után megjelent egy másik videófelvétel is Bilan Hassaniról, ami csak néhány hónapja készült, és amelyben a

marokkói származású aranyozott Gucci cipőkben pózoló Hassani a Franciaországot sújtó iszlám terrortámadásokon gúnyolódott.

A francia jogvédő csoportok hallgatnak Bilal Hassani botrányáról, ahogy általában arról is, mekkora gond lett Nyugat-Európában a muszlim antiszemitizmus. Az Origo részletesen foglalkozott az egyre növekvő veszéllyel, ami a migráció egyértelmű következménye.

Michel Houellebecq világhírű francia író bestsellere, a Behódolás egy elképzelt és a közeli jövőben Franciaországban bekövetkező iszlám hatalomátvételről szól. Ezt megelőzően a franciaországi zsidók elkezdenek tömegesen Izraelbe kivándorolni, mert fokozódnak az ellenük irányuló támadások és nyíltan antiszemita cselekmények. Houllebecq pontosan látta a jövőt: most ezeket az időket élik Franciaországban. A statisztikai adatok szerint ugyanis a franciaországi zsidók megkezdték a kitelepülést Izraelbe.