"Megöltem egy embert!"- jött a bejelentés, majd a meglepetés

szlovák mentőautó
A kétéves kisfiút rohammentővel még kórházba szállították, de nem sokkal később belehalt a sérüléseibe (illusztráció).
Vágólapra másolva!
Egy 36 éves férfi azzal hívta fel a szlovákiai 158-as rendőrségi segélyhívót, hogy megölt egy embert. Végül kiderült, hogy egy nagyon rossz, felelőtlen viccről van szó - számolt be az esetről a Paraméter.sk felvidéki hírportál.
Vágólapra másolva!

A gyilkosságról érkező bejelentést követően két rohammentőt és a rendőröket is riasztották a poprádi járásbeli Alsóerdőfalva községbe.

Alena Krcová, a szlovák mentőszolgálat szóvivője szerint azonban csak egy felelőtlen viccről volt szó.

A mentőegységeket az egyik helyi vendéglőhöz riasztották, viszont az alkalmazottak semmiről sem tudtak. Mint kiderült, az egyik ittas vendég, egy 36 éves férfi volt a ludas, aki mire kiérkeztek a mentők, már távozott a kocsmából.

Szemtanúk szerint a férfi előtte telefonon veszekedett a feleségével, ezután hívta a segélyhívót azzal, hogy megölt egy embert.

Az alsóerdőfalvai férfi átverte a szlovák rendőrséget és a mentősöket is, azonban a helyi jogszabályoknak megfelelően ez nem számít bűncselekménynek (illusztráció) Forrás: wikimedia

Frantisek Majerskyt, a szlovák mentősök kamarájának elnökét felháborította az eset. Mint nyilatkozta,

mostanában gyakran előfordul, hogy "habokra hívják" a 158-as és a 155-ös segélyhívót, majd mire a mentők kiérnek a helyszínre, az illető közli, hogy valójában nem szeretne semmit, csak viccelt.

Jana Ligdayová, az eperjesi rendőrség szóvivője szerint Szlovákiában ilyen esetben nincs szó bűncselekményről, azaz az illető ellen nem indíthatnak eljárást.

Viszont erkölcsi szempontból már komoly aggályokat vetnek fel az ilyen esetek.

Ha az egységeket hamis bejelentés alapján kiküldik valahová, akkor azokon a helyeken hiányozhatnak, ahol valóban szükség van rájuk.