A vártnál több migránst hoz Brüsszel Európába

Vágólapra másolva!
Az Európai Bizottság júniusig meg akar győzni mindenkit a kötelező kvótákról - ez derül ki a brüsszeli bizottság migrációs biztosának nyilatkozatából. A várakozásokat meghaladó számban érkezhetnek afrikai és közel-keleti migránsok az Európai Unióba az Európai Bizottság áttelepítési programja révén és ez Németországnak köszönhető - mondta.
Vágólapra másolva!

Dimitrisz Avramopulosz a Berliner Morgenpost című lapban közölt interjúban elmondta, hogy tagállamok eddig 40 ezer áttelepítendő migráns befogadására tettek vállalást, Németország pedig a héten felajánlotta, hogy befogad további több mint 10 ezer olyan migránst, akik a program keretében érkeznek az EU-ba.

A bizottság 500 millió eurót különített el a 2019 októberéig tartó programra.

Dimitrisz Avramopulosz az interjúban arra a kérdésre, hogy - az önkéntes áttelepítési programtól függetlenül - szükség van-e feltétlenül a migránsok tagállamok közötti szétosztását szabályozó kvótákra, azt mondta, hogy

és nem Európára", de a bizottság megpróbálja meggyőzni ezeket a kormányokat - tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy júniusig megállapodásra kell jutni, mert a jelenlegi szabályozás, az úgynevezett dublini rendszer nem működik, és "nem nézhetjük tovább, hogy néhány tagállam egyedül viseli a terheket" - mondta Dimitrisz Avramopulosz, aki nagyobb adag szolidaritást akar.