Érvénytelenítették a bevándorlásellenes Tommy Robinson koncepciós perét

Tommy Robinson
Tommy Robinson, member of the newly founded PEGIDA UK leading the protest through Copenhagen's Vesterbro district. Clashes between anti-islamist protesters and anti-fascist activists broke out in Copenhagen, Denmark on 23 January 2015when the radical right-wing group "For Freedom" invited the newly formed leadership of PEGIDA UK, Paul Weston, Tommy Robinson and Anne Marie Waters, to speak at a rally in central Copenhagen. (Photo by Aleksander Klug/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Helybenhagyta egy brit bíróság a fellebbezést, számos büntetőeljárási szabályt ugyanis áthágott a leedsi koronabíróság. Tommy Robinson tehát valójában egy koncepciós eljárás áldozata lett.
Vágólapra másolva!

A bevándorlásellenes Tommy Robinson hivatalos Facebook-oldalán olvasható, hogy a fellebbviteli bíróság helybenhagyta a fellebbezést - írja a 888.hu.

Robinson óvadék ellenében szabadon védekezhet.

A jobboldali aktivistának egy új bírósági tárgyaláson kell részt vennie, amelyet a törvények megsértése nélkül folytatnak le.

Egyetértés volt abban, hogy az első bírósági tárgyalás gyakorlatilag egy kirakatper volt.

Tommy Robinsont - aki civilben újságíró - még májusban tartóztatták le Londonban "uszítás és a köznyugalom megzavarása" ürügyén.

Tommy Robinson Forrás: AFP/NurPhoto/Aleksander Klug

Ahogy azt az Origo már megírta, gyorsított eljárásban még a letartóztatása napján 13 hónap börtönre ítélték, amiért interjúkat készített, és

a Facebook-oldalán tudósított egy muszlim migráns nemi erőszaktevő banda peréről.

A bíróság épülete előtt interjúkérdéseket tett fel a bandatagoknak, és ezért börtöne kellett vonulnia.