Trump kivételt tesz a londoni polgármesterrel

Sadiq Khan, London
Britain's Labour party candidate for London Mayor Sadiq Khan (C) reacts as he canvasses for supporters at a market in London on May 4, 2016, on the eve of the London mayoral elections. Londoners choose their new mayor on May 5, 2016, after a straight fight between rival candidates Zac Goldsmith and Sadiq Khan dominated by negative campaigning. / AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS
Vágólapra másolva!
Donald Trump megígérte, hogy ha elnökké választják, kivételt tesz majd London új polgármesterével, és hiába muszlim, be fogja engedni az Egyesült Államokba. Sadiq Khan azonban visszautasította az ajánlatot.
Vágólapra másolva!

Sadiq Khan a polgármesterré választása után aggodalmát fejezte ki, hogy a vallása miatt nem utazhat majd az Egyesült Államokba, ha Trumpot elnökké választják. Mint az Origo is megírta, a republikánus elnökjelölt-aspiráns a párizsi merényletek után javasolta, hogy tiltsák ki a muszlimokat az országból.

Khan szívesen utazna az Egyesült Államokba Forrás: AFP/Justin Tallis

A kivétel erősíti a szabályt

„Mindig vannak kivételek” – mondta Khannal kapcsolatban Trump, aki „örömét” fejezte ki amiatt, hogy a muszlim politikus irányítja majd Londont.

„Ha jó munkát végez majd, és őszintén, ha remek munkát végez, az csodálatos lesz” – idézte Trumpot a BBC.

A pakisztáni bevándorlók fia London első muszlim polgármestere, aki megválasztása után azt mondta a Time magazinnak, hogy szeretne az Egyesült Államokba utazni, és találkozni amerikai kollégáival. „Ha Donald Trump lesz az elnök, akkor a hitem miatt meg fognak ebben akadályozni” – tette hozzá.

Ugyanakkor meggyőződését fejezte ki, hogy „Donald Trump politikai hozzáállása” nem fog győzedelmeskedni.

Az ajánlatot később udvariasan visszautasította, mondván, hogy nem egyedül róla van szó, hanem mindenkiről, aki vele azonosa háttérrel rendelkezik.