Három afgán katonával végzett egy öngyilkos merénylő

Vágólapra másolva!
Három katona meghalt, további 18 pedig megsebesült hétfőn Afganisztán északi részén abban az öngyilkos merényletben, amelyet a katonákat szállító autóbusz ellen követett el egy tálib szélsőséges - közölte a tartományi kormányzó szóvivője.
Vágólapra másolva!

Munir Farhad elmondta, hogy a robbantást a Balh tartomány székvárosától, Mazari-Sariftól nagyjából félórányi autóútra lévő Dahdadi városában, a hadsereg egyik kiképzőtáborának közelében követték el. Itt található az afgán hadsereg északi központja is. A támadást a kormányellenes tálib fegyveres lázadók vállalták magukra, és ők azt mondták, hogy a merényletnek összesen 30 halálos és sebesült áldozata van.

A tálib felkelők az utóbbi időben számos öngyilkos merényletet követtek el, miközben az afgán kormány megbékélésre törekszik velük. Szombaton újabb fordulót tartott a pakisztáni fővárosban, Iszlámábádban az afgán békefolyamat újjáélesztésén munkálkodó, "Négyek" nevű - Afganisztánból, Pakisztánból, Kínából és az Egyesült Államokból álló - országcsoport, amelynek célja előfeltételek nélkül újraindítani az afgán kormány és a tálibok közötti béketárgyalásokat.