Repülőgépdarabot sodort partra a víz Thaiföldön

Malaysia Airlines repülőgép
A man views a fleet of Malaysia Airline planes on the tarmac of the Kuala Lumpur International Airport, in Malaysia, Thursday, Jan. 29, 2015. Malaysia's Civil Aviation Authority officially declared the MH370 crash an accident on Thursday, fulfilling a legal obligation that will allow efforts to proceed with compensation claims. (AP Photo/Joshua Paul)
Vágólapra másolva!
Kinézete alapján szinte biztos, hogy egy repülőgép tözséhez tartozott korábban az a fémdabarab, amit Thaiföld déli részén sodort partra a tenger. Thaiföldi és maláj hatóságok vizsgálják roncsot. Egyelőre még nem tudni, hogy a 2014-ben eltűnt MH370-es járat egyik darabját találták-e meg.
Vágólapra másolva!

A szegecselések nyomai és a feliratok azt bizonyítják, hogy egy repülőgép törzséről származik a fehér színű fémdarab, amire egy halász talált rá Thaiföld egyik déli tartományában. A Twitteren fotók is vannak a roncsokról.

A Nakhon Si Thammarat körzetében megtalált roncsdarabot vizsgálják a thaiföldi hatóságok, és hamarosan maláj szakértők is érkeznek a helyszínre.

Azt vizsgálják, hogy a fémlemez a 2014-ben eltűnt maláj repülőről származik-e.

A Malaysia Airlines malajziai légitársaság MH370 járata Kuala Lumpurból indult Pekingbe 239 emberrel a fedélzetén 2014. március 8-án, de egy órával a felszállás után eltűnt a radarok képernyőjéről. Tavaly augusztusban a Franciaországhoz tartozó, indiai-óceáni Réunion szigetén megtalálták a rejtélyes körülmények között eltűnt Boeing 777-es gép csűrőlapját.

Tavaly augusztusban a Maldív-szigeteken találtak roncsokat, azokról viszont később kiderült, hogy mégsem az eltűnt géphez tartoznak.

A thaföldi hatóságok szerint egyáltalán nem biztos, hogy az MH370-es járat darabjait találták meg. A roncs ugyanis nem az Indiai-óceán partján került elő, hanem a Thai-öbölből mosta partra a víz. Márpedig a repülő valószínűleg az Indiai-óceánba zuhant.

Pongsak Semachai, a thai királyi légierő szóvivője is csak annyit mondott a CNN amerikai hírtelevíziónak, hogy a roncs minden bizonnyal egy nagy, polgári légiforgalomban használatos gépről származik.