Iráni tábornok cáfolta az eltévedt rakéták hírét

szíria orosz légi csapások
A jelenlegi frontvonalak: az orosz légi csapások nagy része a nyugati lázadókat érte
Vágólapra másolva!
Kirívó hazugságnak nevezte egy iráni tábornok, hogy eltévedt orosz rakéták csapódtak Irán területére. Szerinte ez csak annak a pszichológiai hadviselésnek a része, amelyet a nyugati média folytat.
Vágólapra másolva!

A CNN, az AP, a Reuters és a Bloomberg is arról számolt be egy névtelen amerikai forrásra hivatkozva, hogy négy orosz rakéta Irán területére esett. A rakétákat Szíria felé lőtték ki, ám a tévedés vagy hiba miatt károk keletkezhettek iráni területeken, sőt az is előfordulhat, hogy az esetnek áldozatai is voltak.

A jelenlegi frontvonalak: az orosz légi csapások nagy része a nyugati lázadókat érte Forrás: Vox.com

Nincs arról szóló jelentés, hogy Iránt is érintette az orosz bombázás – cáfolta a beszámolókat Musa Kamali az orosz Sputnik hírügynökségnek.

Minden olyan hír, ami ezt állítja, kirívó hazugság

– tette hozzá. Álláspontja szerint ha lenne bármilyen bizonyíték, ami alátámasztja ezt az állítást, akkor már bemutatták volna. Úgy vélte, ezek a hírek csak annak a pszichológiai hadviselésnek a részei, amelyet a nyugat folytat Oroszország ellen - írja az rt.com.

Moszkva szintén cáfolta a hírt, szerintük minden rakéta célba ért és katonai akciójuk nem jelent semmilyen veszélyt Irak és Irán számára.