Fatvát hirdettek a dzsihádisták ellen

Vágólapra másolva!
Az Iszlám Állam, a Talibán, az al-Kaida és a többi muszlim terrorista szervezet nem képviseli az iszlámot, és veszélyt jelentenek az emberiségre – figyelmeztetnek a vallási vezetők.
Vágólapra másolva!

A dzsihádistákat elítélő petíciót nem csupán közel hetvenezer pap, hanem 1,5 millió muszlim zarándok is aláírta, akik az Urs ünnepségek idején ellátogattak az ajmeri szúfi szent sírjához.

Az egyik aláíró, Mohammed Szalím Núri mufti a The Times of Indiának elmondta: azt kérik a sajtótól, hogy ezeket a terrorszervezeteket ne nevezzék „iszlamistának”, mert semmi közük a valláshoz.

A légicsapásokat is ellenzik

Egy másik, Hazrat Szubhan Raza Hán pedig elmondta, hogy a petíció ötlete a párizsi merényletek után született, és világszerte elterjesztik a muszlim közösségekben azzal a céllal, hogy elítéljék az iszlamista szélsőségeseket.

A párizsi merényletek után döntöttek úgy, hogy elítélik a dzsihádista szervezeteket Forrás: AFP/GU/Bertrand Guay

„Meg van írva a Koránban, hogy egyetlen ártatlan ember meggyilkolása olyan, mintha kiirtanánk az emberiséget” – hangsúlyozta Mohammed Ehszan Raza Hán, az ajmeri szentély vezetője.

Az aláírók ugyanakkor ellenzik az Iszlám Állam állásai elleni légicsapásokat is, mert ezekben ártatlan nők és gyermekek is életüket vesztik.

Szerintük is meg kell állítaniuk a nyugati hatalmaknak a terroristákat, de nem civilek élete árán – számolt be a brit Independent.