Lövöldözés volt Zólyomban, három halott

Vágólapra másolva!
Agyonlőtte volt vállalatának három vezetőjét csütörtökön Zólyomban a cég elbocsátott ügyvezető igazgatója. A férfi a legálisan tartott fegyverével követte el tettét, a helyszínen várta meg a rendőrség kiérkezését, és nem tanúsított ellenállást letartóztatásakor.
Vágólapra másolva!

Lövések dördültek egy zólyomi cég épületében csütörtök reggel - írja a Bumm.sk című lap. A lövöldözés a TC Trade vállalat Jesenského utcai irodájában történt reggel nyolc óra után. "A helyszínen kint vannak a mentők, három ember halt meg" - erősítette meg Boris Chmel, a mentőszolgálat szóvivője a portál információit kora délelőtt.

Marián Slobodník besztercebányai kerületi rendőrfőkapitány tájékoztatása szerint a tragédia azután történt, hogy Ivan H., a vállalat volt ügyvezető igazgatója reggel bement a céghez, és ott - egyelőre tisztázatlan körülmények között - összeveszett a vállalat három új vezető alkalmazottjával, majd fegyvert rántott, és mindhárom férfit lelőtte. A helyszínre érkező mentők mindhárom férfi esetében már csak a halál beálltát tudták megállapítani - közölte a mentőszolgálat.

Forrás: Kollányi Péter

Az Új Szó című lap névtelen forrásra hivatkozva azt írja, hogy a volt ügyvezetőt a tulajdonosok elbocsátottak. A Sme című szlovák lap szerint a lövöldöző februárban hagyta el a céget, csütörtökön reggel pedig látogatóként jelentkezett be a portán. A lap úgy tudja, hogy a férfinak január óta volt fegyvertartási engedélye. Az elkövető, Ivan H. 2012 februárjáig, tíz éven át volt a TC Trade ügyvezetője. A legálisan tartott fegyverével követte el tettét, a helyszínen várta meg a rendőrség kiérkezését, és nem tanúsított ellenállást letartóztatásakor.

A Sme értesülései szerint az áldozatok között volt egy apa és fia. A 62 és 36 éves áldozat mellett egy 45 éves férfi is meghalt. Helyszíni jelentések szerint a mentők egy nőt is elláttak, de ő nem sérült meg, csak sokkot kapott. A rendőrséget egy nő értesítette, aki valószínűleg a legfiatalabb áldozat felesége, és a szomszédos irodában dolgozott.

A cég Jesenskeho utcai irodaházában heten dolgoztak. A gépipari vállalat a honlapja szerint Németországba, Olaszországba, Csehországba és Franciaországba is exportált. A tragédiához szlovák lapértesülések szerint valószínűleg lezáratlan anyagi kérdések vezettek.

Forrás: Kollányi Péter