Michael Jackson nevét venné fel egy ukrán falu

Vágólapra másolva!
Nevet váltana egy ukrán falu, a település a múlt csütörtökön elhunyt popsztár, Michael Jackson nevét venné fel. Emlékházat is állítanának az énekesnek, amit turistalátványosságnak szánnak. A falu eredeti nevét a szovjet időkben kapta, az októberi forradalomról.
Vágólapra másolva!

Átkeresztelnének lakosai az Ukrajna dél-keleti részén fekvő falut, Oktyabrszkojét. Az egyik helyi politikus, Oleg Kiszlicin szerdán az AFP-nek elmondta: azt tervezik, hogy a múlt héten elhunyt Michael Jackson után neveznék el a falut. Mint mondta, a helyiek között sok a Jacko rajongó, akik "hallhatatlanná szeretnék tenni az énekest."

A politikus szerint egy Michael Jackson múzeumot is létre hoznának, mert azt remélik, hogy az emlékház és a névváltás majd vonzza a turistákat a szegény vidéken fekvő településen, ahol a legtöbb gyár bezárt.

Arra a kérdésre, hogy van-e valamilyen kapcsolat az amerikai sztár és a falu között, Oleg Kiszlicin azt mondta, hogy mindössze a globalizáció. A névváltás folyamata hamarosan elindulhat, a falu vezetése pedig augusztusban dönthetne róla.

A település jelenlegi nevét még a szovjet időkben, az októberi forradalomról kapta.