Mexikóban kilenc hullát találtak egy gödörben

Vágólapra másolva!
Kilenc holttestet találtak a nyugat-mexikói Uruapan településen egy gödörben elhantolva. A helyi hatóságok szerint a kábítószer-kereskedő bandák véres leszámolásának az áldozatainak tetemére bukkantak.
Vágólapra másolva!

Michoacan szövetségi állam ügyészségének egyik szóvivője pénteken elmondta, hogy a nyolc férfit és egy nőt megölésük előtt megkínozták.

Mexikóban 2001 óta több mint 9 ezer ember halt meg a drogkereskedők véres összecsapásaiban, illetve a kábítószer-forgalmazás fölötti ellenőrzéséért folytatott könyörtelen harc miatti leszámolásokban.

Felipe Calderón, a közép-amerikai ország elnöke az elmúlt időszakban két alkalommal is határozott lépéseket tett a drogháború letörésére.

A múlt hónapban szülőföldjére, Michoacanba 7 ezer kormánykatonát és szövetségi rendőrt küldött. A napokban pedig az ország északnyugati részén, az Egyesült Államokkal határos térségben lévő Tijuan városába és környékére vezényelt több mint 3 ezer fős fegyveres erősítést azzal a feladattal, hogy a katonák és a rendőrök szálljanak szembe a szomszédos országba irányuló kábítószer-csempészettel, mert a gyakran korrumpálódott helyi hatóságok képtelenek feltartóztatni ezt a folyamatot.